tp20220520a.jpg

На тържествено заседание на Общинския съвет днес бяха връчени отличията „Почетен гражданин на Пазарджик” по повод утрешния празник на града – 21 май – Ден на Равноапостолите Св. Св. Константин и Елена.

„Днес трябва всички да си дадем сметка, защото, каквото и да си говорим, местната власт в съвременната история на България е властта, която се ползва с най-високо доверие и това винаги е било така и ще бъде, защото тя решава най-важните проблеми на хората и ние не бива да забравяме, че сме еманация на доверието на нашите съграждани. Ние сме хората, овластени да правят така, че да отговорят на техните високи очаквания. А очакванията на всеки човек са да има житейска перспектива, да живее по-добре, да има добри условия на живот, да има перспектива, да има добър социален и финансов статус и да се радва на живота,който живеем. Мисля, че през тези години с усилията на всички нас Пазарджик и населените места успяхме да превърнем в един чист, подреден, светъл, слънчев, позитивен град с работливи хора, хора със самочувствие и със желание да надграждат това, което са постигнали”. С тези думи започна приветствието си кметът на Пазарджик Тодор Попов. Той благодари на общинските съветници, на кметове на населени места, на партньорите на Община Пазарджик, на екипа си и на хората от администрацията за съвместната им работа и за общите успехи. „Горд съм, че тук независимо от политическите пристрастия винаги сме давали пример във времето, че тук няма език на омраза и няма разделение по важните теми за града ни”, каза Тодор Попов.

„Нашата политика от тук нататък ще е да създаваме самочувствие на жителите на общината и Пазарджик да блесне на всички карти. Живот и здраве, със соларния парк, който ще изградим, ще имаме възможност да намалим местните данъци, защото ще генерираме достатъчно средства. Ще сме първата община, която ще направи такъв парк. Започнахме и инициативата за най-високия паметник на Светите Равноапостоли Св.Св. Константин и Елена. Ще направим и Градина на света – ще бъде под егидата на цялата аристокрация на Европа, заедно с аристокрацията на Близкия Изток. Защото патрони на това наше начинание на Н.В. Симеон Втори и принц Кирил за Европа и принцесата на Йордания за Близкия Изток и Арабския свят. Това е признание, това е отношение. По този начин ще покажем, че тук ни обединяват неща, които трябва да ни обединяват като житейска философия – да бъде мир! Знаете, че ние каквото сме казали, сме го направили!”. С това обещание завърши приветствието си кметът на Пазарджик и преди да започне церемонията по награждаването заяви, че е горд от факта, че в Пазарджик има такива достойни хора, заслужили отличията, признанието и уважението на всички.

Приветствия по повод празника отправиха областният управител на Пазарджик Андрей Гечев и общински съветници. „Вярвам, че всеки тук от присъстващите е оставил частица от себе си за развитието на град Пазарджик, съхранил в себе си духа на видни интелектуалци и общественици, хора на науката и просвещението. Пожелавам на всички Вас като участници в местното самоуправление да изпитвате повече удовлетворение и по-малко разочарование от работата си, да си поставяте реалистични цели и задачи и да намирате пътя за тяхното решение”, заяви Андрей Гечев и отправи лични пожелания към наградените.

Тодор Тодоров от групата общински съветници „Ново време” честити на всички Празника на Пазарджик с пожелание за здраве, вдъхновение, устрем и да постигат целите си.
Лиляна Мърхова-Присадникова от групата на БСП пожела на колегите си всяко тяхно решение да бъде изпълнено с морал, прозрачност и едничка цел- да направим живота в Пазарджик по-добър.

Гинче Караминова от ГЕРБ заяви, че е убедена, че прекрасният ни град ще преживее всички несгоди и ще продължи своята модернизация. „Всичко това обаче може да се случи само с единните ни усилия за перспективното развитие на нашия град. Убедена съм, че както ние милеем за Пазарджик, така ще възпитаме и децата, и внуците си да съхраняват неговия дух и традиция”, каза Гинче Караминова.

Тържественото заседание на Общинския съвет продължи в връчването на отличията на наградените. Двама са носителите на званието „Почетен гражданин на град Пазарджик и Общината”: треньорката на няколко поколения гимнастички Виолета Георгиева и бизнесмена и спомоществовател инж. Емил Йончев. С „Почетен знак на Община Пазарджик” беше удостоен краеведът Бистра Риндова и шахматистът Николай Нинов.

Emil Jonchev2022a

Emil Jonchev2022

Емил Йончев

Violeta Georgieva

Виолета Георгиева

Bistra Rindova2022b

Бистра Риндова

Bistra Rindova2022a

Nikolai Ninov2022

Николай Нинов


20220520a.jpg
20220520.jpg


Loading...