gr_impuls20220525.jpg

 Кметът на Пазарджик Тодор Попов отличи живеещите на ул. „ Стефан Караджа” №13, като им връчи грамоти и ваучер на стойност 200 лв. за закупуване на материали. Отличието е заради грижите, които живущите полагат за междублоковото пространство, оформянето на зелена площ и нейното поддържане.

„В днешния ден сме тук, за да изразим нашето отношение на уважение към тези наши съграждани, които със собствени усилия правят това, което ние толкова години се опитваме да мултиплицираме и да отстояваме, а именно - облагородяване на пространствата около домовете, в които живеем. Тези хора трябва да бъдат стимулирани и подпомогнати и да усещат, че това, което са направили, е добро и красиво, променя физическата среда и добавя още един дребен щрих към красотата на нашия хубав град. Затова днес съм тук, за да кажем „Благодаря” и да ги подкрепим в техните усилия в това те да продължат да поддържат тази хубава градинка и да продължат да разширяват тази дейност, за да може още по-големи територии край жилищата им да стават още по-хубави. Силно се надявам и други живущи тук да станат съпричастни и да проявят такава активност, защото на всички е известна максимата: „Какъвто си го направим живота, такъв ще бъде”. Това каза кметът Тодор Попов преди да връчи наградата и грамотите.

Освен отличието по програма „Граждански импулс” кметът пое ангажимент Община Пазарджик да осигури също 3 нови дървета, които да бъдат засадени в градината, за която се грижат хората. „Ще осигурим и нов навес с пейки и маса, както и нова детска площадка, защото наличната е недостатъчна, а двете площадки ще бъдат обезопасени със специални плочки, които омекотяват удара в случай, че някое детенце падне. Затова съм убеден, че след около 20 дни това място ще изглежда още по-добро – такова, каквото тези наши съграждани заслужават”, каза още Тодор Попов и пожела повече хора да имат такова положително отношение към заобикалящата ни среда.

 

 

 

 


gr_impuls20220525a.jpg
gr_impuls20220525c.jpg
gr_impuls20220525b.jpg


Loading...