pozarna_kola2021.jpg

Модерен и функционален противопожарен автомобил получи доброволното формирование в Община-Сърница. Пожарният автомобил е предоставен безвъзмездно от Швейцарската пожарна служба, пожарните инспекторати на Базел-град и Базел Ланд, Швейцария и Сдружение за подкрепа на пожарните служби в България. Той е марка Mercedes Benz Powerliner с изключително висока функционалност.

Символично ключовете на автомобила бяха предадени от директора на РДПБЗН-Пазарджик комисар Ангел Ангелов на отговорника на доброволното формирование в родопското градче. На тържественото събитие присъстваха кметът на общината Неби Бозов, представители на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, на Регионалната дирекция в Пазарджик и Районната служба във Велинград, жители на града.
По този начин местното доброволно формирование бе оборудвано с многофункционален противопожарен автомобил за борбата с пожари и природните бедствия.

Автомобилът е с вместимост на водния резервоар от 4500 литра вода и допълнителен резервоар за пяна с вместимост от 450 литра. Има 8-местна кабина за екипаж, монитор за вода на покрива; термокамера и пълно противопожарно оборудване.

От ръководството на РДПБЗН-Пазарджик пожелаха на всички придобивката да бъде използване повече в тренировки, а не в реални ситуации.

Снимка: Архив ПА медия




Loading...