frezkoliada20220606a.jpg

„Хебър” (Пазарджик) спечели златните медали на проведения футболен турнир за момчета, родени след 01.01.2010 година – част от „Фрезколиада”. Надпреварата се проведе на базата на стадион „Георги Бенковски“ в Пазарджик с участието на общо 8 отбора. Освен домакините от „Хебър” за турнира пристигнаха още - ЦСКА, „Септември” (София), „Костенец”, „Ботев” (Пловдив), „Левски” (Паталеница), „Национал” (София) и „Марица” (Белово).

Над 160 млади футболисти проведоха оспорвани битки след изтеглен жребий и разпределяне на двойките в турнира. Председателят на „Младежки спортен клуб Пазарджик спортува“ Ренета Камберова участва в тегленето на жребия, като преди това в ролята си на съорганизатор заедно с официалния спонсор „Лакрима”, приветства всички футболисти, треньори и гости на стадион „Георги Бенковски“.

Мачовете се състояха в две полувремена от по 20 минути, а момчетата показаха завидни умения. Първото място бе за „Хебър”, на второ място останаха възпитаниците на „Септември” (София). На трето място се нареди „Ботев” (Пловдив).

Както подобава на един футболен турнир, и на този имаше индивидуални призове - Най-добър вратар; Най-добър защитник; Най-добър полузащитник; Най-добър нападател; Най-полезен футболист и Голмайстор №1 на турнира.

Четири от призовете останаха в Пазарджик – за най-добър вратар, полузащитник, нападател и за голмайстор №1 на турнира. За най-добър защитник бе избран Николай Грозданов от столичния Септември, а Димитър Драгнев от Ботев Пловдив стана най-полезен футболист.

Класиране:
1.Хебър Пазарджик
2.Септември София
3.Ботев Пловдив

Индивидуални отличия:
Най-добър вратар – Денис Спасов (Хебър)
Най-добър защитник – Николай Грозданов (Септември София)
Най-добър полузащитник – Георги Бесалев (Хебър)
Най-добър нападател – Мартин Райчев (Хебър)
Най-полезен футболист – Димитър Драгнев (Ботев Пловдив)
Голмайстор №1 на турнира – Костадин Асенов (Хебър)


frezkoliada20220606.jpg


Loading...