dr_spiridonova20220617a.jpg


Д-р Цветелина Спиридонова, д.м, изпълнителен директор на лечебни заведения „Хигия“, учреди ежегодни награди за ученици в памет и на името на една историческа личност в здравеопазването - проф. д-р Стайко Спиридонов*.

Наградите са за учител и изявени ученици в езикова гимназия „Бертолт Брехт“ – училище с традиции към образованието и възпитанието на поколения българи. Официалната церемония по връчването на наградата се състоя днес, 17 юни 2022 г., в елитната гимназия, чиито възпитаник е и самата д-р Цветелина Спиридонова, а първи нейни носители станаха г-жа Пенка Иванова, в категория „Най-строг и дисциплиниращ учител“, Стефан Кърджев в категория „Най-инакомислещ, интересен и забавен съученик“ и Зорница Шопова в категория „Лидер сред съучениците“.

„Не бъдете пердета в живота, бъдете прозорци, защото прозорецът е символ на светлина и простор. Вдъхновявайте, давайте хоризонти, увличайте, носете глътката въздух там, където трябва и когато е нужно носете и топлина, защото затвореният прозорец дава точно това - топлина“. С тези думи се обърна д-р Спиридонова към всички дванайсетокласници в залата. „Самата аз съм обградена от приятели - прозорци, като френски веранди и ми е светло, и виждам надалече, за това позволете ми да ви прочета стихотворението на един от тях – г-жа Ива Стоянова, с което искам да ви пожелая винаги да бъдете верни на любовта и на хората, които обичате“, не скри емоцията си д-р Спиридонова. Тя благодари на директора на ЕГ „Бертолт Брехт“ в Пазарджик, г-жа Велка Недялкова за съвместната реализация на инициативата и провеждането на анкетата сред учителите и учениците за излъчване на победителите в трите категории.

---
*Проф. д-р Стайко Спиридонов, д.м., е основател и дългогодишен ръководител на първото частно здравно заведение в Източна Европа - Медицински комлекс "Хигия". Проф. Спиридонов беше преподавател във Факултета по обществено здраве към Медицински университет – гр. София и Председател е на Националното сдружение за здравна политика и мениджмънт, Националната асоциация на частните болници в България, както и почетен председател на Българска болнична асоциация. Проф. Спиридонов беше радетел на възстановяването на обучението на медици във филиала в Пазарджик на Медицинския университет, което е факт от 2021 г.

Dr Spiridonova20220617v

Dr Spiridonova20220617v2

Dr Spiridonova20220617v3
Loading...