lions20220627.jpg

Лайънс клуб „Тракия” – Пазарджик се побратими с италианския клуб Лайънс клуб „Роббио”. Церемонията се проведе в град преди броени дни.
Президентът на клуба домакин Флавио Бруза, дистрикт управител Массимо Конти на Д108IB3 и Анджело Киеза - паст дистрикт управител, вице дистрикт управител Цвети Шопова, зонален председател Гергана Стоева и паст дистрикт управител Анелия Кънева потвърдиха готовност за сътрудничество и реализирането на общи проекти в интерес на двата клуба и за развитие на приятелството помежду им.

Инициативата за побратимяването е на президента на италианския клуб. Ръководствата на двата клуба подписаха харта в два екземпляра и изразиха готовност чрез побратимяването да укрепят лайънс - приятелските връзки в името на общата кауза на Лайънс организацията. Общата цел е създаване и съхраняване на разбирателството сред народите на България и Италия, опознаване на културните различия, обмяна на опит и идеи, както на международно разширяване на Лайънс мисията и бъдещи съвместни проекти.

От страна на ЛК „Тракия“ - Пазарджик хартата е подписана от Цвети Шопова, чиято основна заслуга е установяването на контакти с италианските „лъвове“ и „лъвици“. „Укрепването на връзките на международно ниво е от изключителна важност, защото то дава възможност за обмяна на идеи в името на общата Лайънс кауза и създава нови Лайънс приятелства“, е заявила Цвети Шопова в приветствието си на перфектен италиански език, с което е впечатлила домакините. Г-жа Шопова е допълнила, че е особено щастлива от факта, че като бъдещ дистрикт управител с това побратимяване стартира нейната дейност в направление „Международно сътрудничество“ и е изразила надежда, че през есента ще очакват новите си италиански приятели в Пазарджик. Двата клуба са си разменили подаръци в знак на приятелството между тях.


lions20220627a.jpg


Loading...