mamut_str2022.jpg

С огромен успех и в пълна зала мина премиерата на пиесата “Мамут“ на Станислав Стратиев, поставена от Иво Русев на стрелчанска сцена в читалище “Просвещение-1871“.

Представлението на местния творчески колектив предизвика жив интерес сред вярната и многобройна театрална публика - тази с усет, вкус, търсения, но и взискателност към онова, което й се предлага. Защото век и половина, макар и с кратко прекъсване, в Стрелча се играе самодеен театър - с отдаденост на каузата и плам, който разпалва “жаравата“ на  самодейността, коментира Радка Енчева-Кочева от РЕКИЦ “Читалища“ – Пазарджик.

През този сезон подготовката на театралното представление на Стрелчанския читалищен театър се осъществи със сериозната финансова помощ на Национален фонд култура  /НФК/ към Министерство на културата /12 450 лв./, дофинансиране с дарителски  и собствени средства от местното читалище /2 550 лв./, както и с подкрепата на Община Стрелча, която даде коктейл за артистите, сценичния екип и читалищните дейци.

За премиерата на постановката “Мамут“ поздравления поднесоха кметът на общината инж. Георги Павлов, председателят на общинския съвет, Иванка Илиева, ръководителят на РЕКИЦ “Читалища“ – Пазарджик, инж. Радка Енчева-Кочева, директорите на училището и детската градина в общинския град, приятели, почитатели.

Следващите две представления на Самодейния театър при НЧ “Просвещение-1871“ са на 30 юни и на 12 юли от 19.30 ч. в големия читалищен салон в родния град. Предстоят гостувания в Лесичово, Хисаря, Сопот. По традиция и като планирани дейности в одобрения и финансиран проект „Подготовка и представяне на театрална постановка от самодеен театър към НЧ „Просвещение-1871 г.”, в конкурс по програма ,,Подкрепа за частни организации в областта на любителското изкуство” на Национален фонд култура.

 Mamut Str2022v

Снимки: НЧ “Просвещение-1871“ гр. Стрелча


mamut_str2022a.jpg


Loading...