lager_Undola2022_01.jpg

65 ученици доброволци преминаха редица обучения и придобиха различни умения за оказване на помощ, оцеляване и защита

Обучителен лагер за децата от Детското полицейско управление при ОДМВР-Пазарджик се проведе във велинградското село Юндола. Неговото реализиране е част от дейностите по Национална превантивна програма „Детско полицейско управление“.

В инициативата взеха 65 ученици доброволци от Пазарджик, Белово, Пещера, Панагюрище и Велинград. На лагера децата придобиха теоретико-практически знания и умения за ориентиране в природна среда, тактики за ходене на дълги разстояния при планински преходи, начини за построяване на заслони от налични материали, способности за сглобяване и разглобяване на палатки. Научиха се да правят различни видове алпийски възли, припомниха си правилата за безопасно поведение в планината, оказване на долекарска помощ , пренасяне на пострадал в планински условия. Акцент бе поставен на опазването на гората от пожари и замърсяване. Децата надградиха и своите умения по „Полицейска лична защита“. В програмата бяха включени състезателни и спортни игри с елементи от проведените занятия, йога практика, както и задължителното за всеки лагер - ежедневна физзарядка, лагерен огън, планински преходи и вечери на талантите, съобщиха от ОДМВР-Пазарджик.
В обучението на децата участваха освен ръководителите на Детското полицейско управление към ОДМВР- Пазарджик и служители от сектор „Детска престъпност“ към ГДНП – инспектор. Ваня Славчева, която е национален координатор на Програмата и инспектор Мария Раева. Сред гост-лекторите бе и Главният инструктор по Полицейска лична защита към Академия на МВР- Милен Генчев. На доброволни начала в обучението с много ентусиазъм се включиха г-н Евгени Попов от туристическо дружество „Незабравка“ гр. Септември, доброволците от Планинско спасяване гр. Пазарджик, горски педагог от Учебно-опитно горско стопанство „Георги Аврамов“ с. Юндола, йога инструктор.

С провеждането на обучителния лагер в с. Юндола се постави финалния щрих на двугодишното обучение на третата група доброволци по Национална превантивна програма „Детско полицейско управление“, допълни Мирослав Стоянов от пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик.

Снимки: ОДМВР-ПАЗАРДЖИК
.


lager_Undola2022_02.jpg
lager_Undola2022_0.jpg
lager_Undola2022_11.jpg


Loading...