migranti.jpg

Полицейски автопатрул от Пазарджик е задържал нелегално пребиваващи на територията на страната ни чужденци и шофьора им. При опит да бъде спрян водачът се опитал да избяга от униформените. Случката се разиграла в полунощ на пътя между селата Калугерово и Лесичово.

Автопатрул при полицейското управление в Пазарджик извършвал проверки на автомобили в малките населени места. Към екипа приближил лек автомобил „Ауди“, а униформените подали сигнал на водача да спре. Вместо да се подчини той натиснал педала на газта, продължил по пътя и опитал да се укрие. Полицаите го последвали незабавно и не след дълго видели колата да спира, а водачът да бяга от нея. Шофьорът - 37-годишен мъж от София, е заловен. В автомобила му са открити двама чужденци без документи за самоличност. В резултат на предприетите действия и насочените допълнителни екипи са открити и още петима мигранти, които били свалени от водача преди да бъде спрян.

Работата с чужденците продължили служители от група „Миграция“ при ОДМВР-Пазарджик. Те са граждани на Афганистан и Пакистан, като всички са без документи за самоличност. Днес те ще бъдат транспортирани и настанени в Специализиран дом за настаняване на чужденци към Дирекция „Миграция“.
Loading...