remont_pat.jpg

Служители от РУ-Септември са заловили мъж, извършил кражба на 6 броя метални решетки за дъждоприемни шахти и 4 броя дървени палета от улица в септемврийското село Ковачево, където в момента се извършва ремонт. Установено е, че автор на посегателството е 53-годишен мъж, живеещ на същата улица в селото. Откраднатите части са открити в дома му. По случая се води досъдебно производство.

Пет бързи производства са образувани спрямо водачи през уикенда. Трима от тях - 62-годишен мъж от Ветрен, 33-годишен от село Исперихово и жена на 38 години от Пазарджик, са засечени зад волана на автомобилите си с концентрация на алкохол в диапазона между 1.44 и 2.17 промила, четвъртият мъж – на 41 години, от Пазарджик, управлявал автомобила си под въздействието на наркотично вещество, а петият водач - 28-годишен жител на баташкото село Фотиново, представил пред униформените свидетелство за управление на МПС издадено от Кралство Белгия, което се оказало фалшиво.

Бързо производство се води спрямо мъж, откраднал дърва. Сигналът бил подаден от служители на Регионалната дирекция по горите в Пазарджик. В местност край Батак на горски път един от лесничеите спрял за проверка лек автомобил «Дачия» с водач 49-годишен пазарджиклия. Било установено, че в товарния отсек мъжът превозвал малко над половин кубик дърва за огрев. Оказало се, че дървата са откраднати от временен склад собственост на ДГС Батак.
Loading...