fond_Velingrad2022.jpg

На 29 септември предстои гласуване за участието на Община Велинград във Фонда за развитие на летище Пловдив. Това стана ясно на среща на Фонда за развитие на летище Пловдив, която събра на едно място представители от няколко общини във Велинград с цел разширението на членовете, участващи във фонда.

„Представихме презентация пред новите членове на дигитализацията на сайта на Фонда и цялостната платформа, която дава голяма възможност да рекламират всичко, с което разполагат като културни календари, събития, исторически места и всичко, което би могло да привлича посетители в съответната община", коментира председателят на Съвета на директорите на Летище Пловдив Дойчин Ангелов.

Той сподели, че дигитализацията на тази платформа дава възможност на общините да имат много добър поглед над местата за посещаване и оптимизация на туристическия данък, който получават. "Посоката, в която вървим, е разширението на Фонда, преговори с нови авиокомпании, чрез които да се осъществяват полети до нови дестинации. На финал са разговорите и за две линии до Турция", допълни Ангелов.

В момента седмично летище Пловдив обработва 14 полета.Членове на Фонда към този момент са осем общини, като в управителния съвет са община Пловдив, община Родопи и община Чепеларе. На срещата във Велинград присъстваха и членове от общините Асеновград, Чирпан, Златоград и Мъглиж.
Loading...