koko_anastasov20220915.jpg

И е традиционен този "Дневник от морето" на Коко Анастасов, защото е 15-ти, а това е сериозна традиция, и е нетрадиционен, по своему, по-скоро по Коко-Анастасово нетрадиционен и уникален.

Камерната зала на галерия "Георги Машев" е приютила морски вълни, рибарски мрежи, камъчета и всичко между тях. "Между" е надсловът на 15-то издание на Дневника на Коко Анастасов.

"Между Морето и Сушата, между лятото и есента, между синьото и червеното (студеното и топлото), квадрата и правоъгълника, между реалното и абстрактното, между линията и петното, монохромното, полихромното. Всичко това са мои пристрастия. Не колебания или лутания! Не развояване! Една провокация към себе си", както обяснява самият Анастасов.

Несебър е любимото му място. Приятелите му знаят и още по-конкретно - Soiree е мястото, където се зарежда, където съзерцава, наблюдава, а после претворява в образи и картини. И не само. В тази изложба има и няколко инсталации, които с дъх на морски мрежи завършват усещането за едно отиващо си, но оставило хубави спомени лято.

Тази изложба на Коко Анастасов е едно морско вълнение, което може да си причините само до 1 октомври т.г. в камерната зала на галерия "Г. Машев"

Автор: Катя Бузник
Loading...