ml_dom.jpg

На 3 октомври от 18:00 ч. в Галерия „Георги Машев“ ще бъде открита изложба на курсистите от Школата по изобразително изкуство към Младежки дом – Пазарджик. Изложбата е посветена на 20-годишната дейност на художничката Александра Кисовска в Младежки дом – Пазарджик.

Възпитаниците на школатаАлександра Кисовска ще представят творби с различни теми и техники. В изложбата ще бъдат показани и картини от предишни години на курсисти, които вече са студенти.
В школата по изобразително изкуство се обучават както деца в училищна възраст, така и възрастни любители, които посещават школата с мотивация и чувството за осмислено свободно време.
Александра Кисовска е художник и педагог, част от активния обществен и културен живот на град Пазарджик. През 2018 година е наградена със златен знак на Младежки дом- Пазарджик за изключителни постижения в обучението на млади таланти от областния град. През 2021 г е носител на Наградата на Община Пазарджик за ярки постижения в областта на културата и образованието - категория Изобразително изкуство. Има участия в регионални и национални изложби и е носител на професионални награди.


al_kisovska.jpg


Loading...