nu_otec_paissii_b1.jpg

Във връзка с изпълнение дейностите по Проекти, Договори № 2021-1-ES01- KA121-SCH-000003688 и № 2022-1-BG01-KA121-SCH-000067590 по Програма „Еразъм+“ на Европейския съюз, се проведе интерактивен урок по ИУЧ Изобразително изкуство в НУ „Отец Паисий“- Пазарджик, с учениците от 2.А клас, с кл. ръководител г-жа Бранимира Троянова на тема „Пъстър зоопарк“.

Гости на урока бяха Естер Миралес и Джоан Марк Абад - учители от Escola Martinet, Барселона, Испания, г-жа Динка Танчева - директор на НУ „Отец Паисий“, гр. Пазарджик, г-жа Гроздена Чалъкова- зам. директор и педагогически специалисти.
Чрез платформата за създаване на цифрова, мултимедийна книга „Book Creator“ беше подготвена галерия от рисунки на учениците по темата на урока.
Второкласниците презентираха своите творения на интерактивната дъска. Много се забавляваха с интересни електронни гатанки и редейки пъзели по темата.
В този интегриран урок бяха използвани интерактивни техники и методи - Book Creator – мултимедийна книга, IZZI - модерна среда за провеждане на онлайн обучение и самоподготовка, Wordwall – електронна игра, съдържаща забавни гатанки за животни, подреждане на пъзели на интерактивна дъска, работа по групи.
По време на урока учениците приложиха различни изобразителни техники и похвати - релефна рисунка върху алуминиево фолио и цветни картони, рисунка с надраскване върху кредов картон (гратаж). Гостите бяха много впечатлени и с ентусиазъм пожелаха да се включат, изпробвайки лично новите техники.
В края на урока се направи импровизирана изложба с произведенията на второкласниците. Педагогическите специалисти обмениха опит и идеи за бъдещо сътрудничество, запознаха се с целите и плановете за изпълнение на настоящите проекти на двете училища.

 


nu_otec_paissii_b2.jpg


Loading...