narodno_sabranie2021a.jpg

Малко повече от 30 години бяха необходими за пълната и окончателна победа на авторите, подготвили политическата трансформация на бившата комунистическа власт в икономическа. След 4 април 2021 година никой не иска да си спомня за несправедливия, криминалния и как ли още не наричан с негативни краски преход. Поне го няма в нито една програма на спечелилите изборите. В нито една от речите. И на новите парламентаристи, и на президента. Всички са съсредоточени да рушат режима на Бойко Борисов. А с кресчендото си някои сякаш искат да ни убедят, че се хвърлят с голи гърди срещу нещо като Тодор Живков. Неслучайно и думата е "режим". Трябва да препраща към нещо страшно, мракобесно, а борбата с него е титанична. Без значение с правителство или нови избори.

PA media

Никой вече няма и не иска да си спомня за произхода на първия милион, за назначените от Луканов капиталисти. Иска се ревизия, но на последната година, на последното управление, на последния милион. Но не и на десетките, стотици и милиарди предишни. Защото, ако трябва да възтържествува справедливостта, цялата, истинската, начинът е един - национализация. Но никой не предлага нещо подобно. Та кой има силата да се изправи срещу мощта на парите, на многото пари. Така е при капитализма. Далеч по-лесно е да бъде отстрелян политикът. Защото бил необразован, непредставителен, от когото младите в чужбина се срамуват. А всъщност на власт го докараха техните майки - делът на жените, гласували за него преди 10 години, беше значително по-голям от този на мъжете. И политическите инженери на прехода. Помните ли как обясняваха, че тогавашните политици говорят на висок, неразбираем за народа език. И го намериха - мъжкарят, мачото, който говори така, "защото и вие сте прости и аз съм прост". Бяха го планирали за един мандат, а той им се изплъзва цели три пъти. Но остаря. Няма как да харесва на младите, а още по-малко езикът му.
Обществените поръчки били източникът на корупцията. Печелили ги все едни. И пак ще ги печелят, защото основен критерии ще си остане възможността да бъдат изпълнявани. А кой има възможностите, ресурсите, обезпечеността. Онези, които изпревариха всички други, защото бяха назначени за капиталисти. Всъщност, в немалка степен това са вече техните деца. И те не се чувстват задължени на партията майка, а малкото останали в лоното и лидерката разпердушини. И майката се превърна в дребна бабичка. Най-после. След цели 30 години. Най-вероятно и такава ще си остане. Но единствена декларира, че ще се бори с паралелната държава, която сама създаде. Предстои и да става все по-червена и червена. Ако не се появи истинска комунистическа партия. То комай само България няма. А в Италия е силна. Виж, не е ясно коя от мафиите е по-силна. Но и двете ще продължи да ги има, и гета ще има, както ги има навсякъде по света.
Предстои ревизия, но на последните няколко години. Навярно и Луканов, и Любен Гоцев вече са спокойни в гроба. Комунизмът си отиде. Спете спокойно деца! Кой спечелил, спечелил.....
Loading...