ml_dom50.jpg

Днешният 16 април 2021 г. е юбилеен за Младежкия дом. Точно преди 50 години, и тогава в петъчният ден, Младежки дом - Пазарджик започва своята история - една история, дала криле на много млади хора, една история, преплела съдбите на много успели в своето професионално поприще пазарджиклии, които завинаги ще запомнят първите си вълнения от излизане на сцената, от хващане на четката и палитрата, от удара на първия клавиш на пианото, от първите стъпки в танца, от първата проявена снимка, от първия резец върху дървото, от първата строфа, произнесена пред публика. Толкова много са дейностите, клубовете, кръжоците, че нямат изброяване, но всички те са вдъхновявали и вдъхновяват младите хора да се развиват, да се изявяват.


И дори в период на пандемия, когато всички тези дейности са ограничени, Младежкият дом намери формата и начина да ангажира и да вдъхновява младите хора – чрез всички възможни онлайн платформи, така че не просто да не губи връзката с тях, а да ги провокира да бъдат творчески активни.


В днешния празничен за Младежкия дом ден ще бъде връчен Златния знак, който се присъжда за принос и тази година негов носител ще е личност, съпреживяла 40 години от тези отминали 50 години, личност, чиято професионална и творческа кариера е неизменно свързана с Младежкия дом и с младите хора на Пазарджик - Валентина Топалова (на снимката долу).


Честит празник на всички художествени ръководители на съставите и клубовете, честит празник на всички младежки работници, поздравления, Валя, поздравления за целия екип и ръководителя му г-жа Инна Церовска! Продължавайте да давате криле на младите хора, да ги вдъхновявате, да ги провокирате, да творите и създавате заедно с тях! Благодарим Ви за партньорството и за това, че Ви има!

Екипът на ПА медия


valentina_topalova.jpg


Loading...