ОБРАЗОВАНИЕ

Най-малкото Добро

сряда 29 март 2023 - 16:29:59
pgpt3.jpg

Ученици и учители на Професионална гимназия по промишлени технлогии – Пазарджик проведаха инициатива за събиране на парични средства за пострадалите и бедстващите хора от земетресението в Турция и Сирия. В специална прозрачна кутия, запечатана с подписа на инициатора на добрата кауза – председателя на Ученическия съвет в училище Митко Николов, учениците събираха по 1.00 лев. Дарението на един лев е символично. Всеки ученик с вълнение пускаше монетите с образа на Иван Рилски – светецът покровител на България с думите: „Така, както аз отделям по един лев от мене, така всички хора по целия свят да отделят за страдащите и бедстващите.”

Учениците с недобро социално положение отделяха по 0.10 лв., което е тяхната малка голяма лепта. Да дадеш, когато имаш много, е лесно, но да дадеш, когато сам се нуждаеш, е наистина Добро с голяма буква. Сам един от най-изявените ученици на ПГПТ, по-известно като Техникум по машиностроене, Митко Николов от 10 „а” клас изрази крилата фраза на нашата скромна кампания: „Ако е възможно да правим добро, нека бъде от сърце, макар и да е малко.”

Днес, 29 март 2023 г., инициативата по човечност приключи с отваряне на кутията с дарения и подписване на протокол за събраната сума от комисия, съставена от ученици от 8-и, 10-и и 12-и клас и учители. Децата сами преброиха монетите.

Сумата е преведена на специалната сметка на Български червен кръст за набиране на финансови средства в помощ на пострадалото население в Турция и Сирия:

БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД

IBAN: BG64UNCR76301078660913

UNCRBGSF  (За пострадалите от земетресението)

 

 

 

Информация от ПГПТ – Пазарджик


pgpt2.jpg
pgpt.jpg


Loading...