majoret_world.jpg

Прекрасните Дима Тодорова и Катрин Шопова от „Мистерия“ са избраниците на Български чирлидинг съюз да представят България на Световното първенство по мажоретки (The Cheerleading World Championship).

Световното първенство по мажоретки е единственото събитие, където спортисти от най-високо ниво се състезават на истинска световна сцена. Тази година то ще се проведе в ESPN Wide World of Sports Complex, разположен в Walt Disney World Resort, в Bay Lake, Флорида, Съединени щати, близо до Орландо от 21 до 24 април. Момичетата на България, с треньор Вергиния Нешева, ще се състезават в дисциплина „чирлидинг свободен стил двойки“ (performance cheer free style doubles). За първи път България ще участва, по същото време, и на Световно Клубно Първенство, представена от “Мистерия” – Пазарджик.


Гордост, признание, уважение! Това са думите, с които от клуба изпращат Дима и Катрин и пожелават успех на мистериите от Пазарджик, които след 9 дни ще развеят знамето на България в ESPN Arena, Флорида, САЩ, в родината на най-популярния младежки спорт. Първенството ще бъде директно излъчвано по Олимпийския канал на МОК и ESPN TV.

 

 

 
Loading...