su_g_praznik21_1.jpg

Днес, 20. април, СУ “Георги Бенковски“ – Пазарджик отбелязва своя патронен празник.
49 години то носи достойно името на една от най-светлите и героични личности от Априлското въстание Георги Бенковски – пример и вдъхновение във времена на изпитания и неутолим глад за духовни и национални ценности.

Денят е важен за цялата училищна общност. Този празник не е като другите досега. Той е различен, но все така значим, вълнуващ и очакван.
И в условията на социална изолация и дистанционно обучение празникът обедини ученици, учители и родители. Благодарение на огромната мотивация в електронна среда младите таланти създадоха за празника под надслов “Ние и Бенковски“ стихове и песни, презентации и клипове, рисунки и колажи. Отличените творби от конкурс “СУ “Георги Бенковски“ търси талант“ са споделени в платформа MS Teams и сайта на училището. Компетентно жури ще излъчи победителите в различните направления и възрастови групи. Тази година има и награда на публиката, излъчена чрез онлайн гласуване на паралелките. По традиция Училищното настоятелство осигури наградите за участниците. Те го заслужават! Дори и в пандемични времена не спират да вълнуват, зареждат и вдъхновяват.
Докато има ученици и учители,
Бенковски не може да бъде забравен!
А Хвърковатата чета ще препуска
завинаги във нашите сърца!

Честит празник!


su_g_praznik21_2.jpg


Loading...