darvo_bez_koren.jpg

„Дърво без корен” е моноспектакъл на Илиян Марков, който почитателите на театралното изкуство в Пазарджик ще могат да видят на 5 юни. Моноспектакълът е по разказите "Мъжки времена", "Изпит" и "Дърво без корен" на Николай Хайтов.

„Колко време може едно дърво да живее, ако е прекъсната връзката с неговия корен? Колко време ще продължи да съществува след като е вече безжизнено и не е изтляло? Има ли връщане назад и може ли тази връзка да бъде възстановена?
Не може мъртво дърво да пусне корен, но е възможно от корена да избие ново дърво.
Хайтовите герои препускат през вихъра на живота, докато не стигат до момент, който ги променя. Той обаче не променя връзката им с техните корени. Далеч ли сме ние от там? Забравили ли сме? Имаме ли шанс вътре в себе си да потърсим тази връзка и откривайки я, да се опознаем по-добре? Вярвам, че светът, описан от Николай Хайтов, не е изчезнал и че няма да изчезне, докато има кой да ни напомня за него”.

На тази вяра, която споделя Илиян Марков, се осланяме всички, които ще отговорим отрицателно на въпроса дали сме останали, дали сме забравили корена си. А ще можем да съпреживеем тази емоция на 5 юни, от 19:00 ч. на сцената на ДКТ „Константин Величков”.

Сценография и костюми: Бояна Бъчварова
Музика: Oratnitza
Хореография: Асен Павлов
Продукция: Театър Оз

Продължителност: 90 минути
Loading...