praznik010623_1.jpg

За втора поредна година Местната комисия за борба с противообществените прояви съвместно с дирекция „Образование и култура“ към Община Пазарджик организираха забавен и пъстроцветен празник „Приказно добро“ по повод Международния ден на детето – 1 юни. Празникът е подарък за децата на Пазарджик и е част от кампанията на комисията „Търсим винаги доброто”.


"Радвам се, че става празник! Деца, забавлявайте се, това е вашият празник, вашият ден! Скъпи родители, гордея се, че отглеждате децата си в нашия хубав град. Трябва да им даваме шансове да показват колко са добри, защото, освен всичко друго в нашия град, трябва да покажем, че и децата ни са най-добри. Така че искам да сте деца със самочувствие, да бъдете послушни, да бъдете ученолюбиви и да се радвате на детството си. От това по-важно няма!" Така кметът Тодор Попов поздрави малчуганите и техните родители на централния площад в Пазарджик.

На няколко импровизирани работилници децата имаха възможност да проявят умения и желание за творчество в различни области на изкуството и културата. Те се реализираха в сътрудничество с Художествена галерия „Станислав Доспевски“ - Пазарджик, Регионален исторически музей – Пазарджик, Младежки дом – Пазарджик и Клуб по спортни танци „Импулс“.

Освен с атрактивните и увлекателни занимания вниманието на малчуганите бе привлечено и от театралната постановка „Карлсон“, в която за тях играха децата от Театрална къща „Пластилин”.

За всички на площад „Константин Величков” имаше много изненади и подаръци, а събитието бе подкрепено от обществените възпитатели към МКБППМН и доброволците от Българския младежки червен кръст.


praznik010623_2.jpg
praznik010623_3.jpg
praznik010623_4.jpg
praznik010623_5.jpg


Loading...