besapara23.jpg

На 9 и 10 юни 2023 година Пазарджик отново ще е домакин на фестивала на мажоретните състави "Слънчева Бесапара". Организатори са Община Пазарджик и Общински детски комплекс – Пазарджик под патронажа на кмета Тодор Попов и с финансовата подкрепа на Общината.


В тазгодишното издание ще се включат мажоретки от 13 града, разпределени в четири възрастови групи, съобщи Емилия Спасова, директор на ОДК – Пазарджик. Те ще се състезават в четири категории: 100 метра марш-парад с батон, 100 метра марш-парад с пом-пони, композиция с батон и композиция с пом-пони на сцена. Пазарджишкият мажоретен състав „Мистерия” при Общински детски комплекс ще се състезава във всички възрастови групи с над 150 деца.
Освен за 1-во, 2-ро и 3-то място, мажоретните състави ще се борят и за специалните награди за най-малка мажоретка; оригинална хореография; визия; специалната награда на Общински детски комплекс – Пазарджик и най – голямата награда - Приз "Слънчева Бесапара’".

Откриването на Мажоретния фестивал е от 17.30 часа пред Община Пазарджик на 9 юни с участие на момичетата от Диско денс и мажоретен състав „Мистерия“ при Общински детски комплекс – Пазарджик. На 10 юни от 09.00 часа състезанието ще продължи в спортна зала „Васил Левски”.

Фестивалът е най-големият форум от този род в България и на него престижна съдийска комисия ще оценява постиженията на всички мажоретни състави.

 

 

 
Loading...