izl_ot_sartse.jpg

ХГ „Станислав Доспевски“ ще покаже изложбата „От сърце“ на художника изследовател Краси Тодоров. В годината на своя 60-годишен юбилей, авторът показва произведения на изкуството като празник и уважение към българската култура. Един реверанс в деня на Кирил и Методий - вернисаж на 24 май - и призив за миг на духовност и обмяна на идеи.

В изложбата ще бъдат показани творби с акварел, масло, кибер арт и скулптура, а темите варират от портрет и пейзаж, до сложни фигурални композиции, посветени на различни цивилизации като Тракия и Рим, или вечни модели като Атлантида, Орфей и Тайната вечеря.

Краси Тодоров посвещава изложбата на хората и споделя своята философия с тях, като си пожелава вложената енергия да бъде осмислена и трансформирана по нов градивен начин. Вярва че истинската ни връзка е онази, която ни обединява от сърцето в единно духовна система на цялост и хармонично съществуване.

“Желая да споделя не толкова самите творби, колкото философията, която ме е вълнувала, и посланията, които тя оправя. Желая да подскажа за будното съзнание и планетарния синхрон на обмяна, защото ние сме едно. Нашите сърца бият в един ритъл и можем заедно да докоснем звездите”.
Loading...