zala_sportno.jpg

Кметът на Пазарджик Тодор Попов определи като поредния щрих от модерното развитие на града новата зала в двора на Спортното училище, чието официално откриване бе днес.
"Можем да се гордеем, че надграждаме традициите и базата, че имаме самочувствието на град, в който са ценени амбициите на младите хора, което ние по всички начини се стреми да стимулираме. Защото спортът е здраве, спортът е самочувствие, дисциплина и успех," поясни Попов.

Той уточни, че тази зала е само за учебно-тренировъчен процес, докато тази, на която ще бъде направена първа копка за изграждане в Зоната на здравето през следващата седмица, ще бъде и за състезания, тъй като ще има около 200 места и за публика. След два месеца ще бъде открит и плувният басейн по-известен като Балона.
Тодор Попов оцени развитието на Спортното училище като супер успешно с добра база, в която могат да се провеждат тренировки в различни видове спорт на открито и закрито. А от този зимен сезон с новата придобивка и тази, която ще се изгради в Зоната на здравето, всички спортни клубове ще могат да имат непрекъснат тренировъчен процес.
"Нашите успехи са плод на една рецепта, която ние сме разбрали, осмислили и я осъществяваме на практика. Тези зали ще ни дадат възможност да ставаме домакини на все повече състезания и турнири, федерациите ни имат доверие. Това е атестат за нашия град. Все повече държавни първенства се провеждат в Пазарджик в различни видове спорт и най-радващото е, че ние като домакини завоюваме все повече призови места.
Ние трябваме да се стремим към това да бъдем номер едно във всичко. Това е много важно, защото формира манталитет. Моето желание е от тук нататък, когато се чуе за Пазарджик във всички градове и спортове, ние да бъдем фаворити и шампиони. По този начин ще помогнем на децата да се изградят и те като шампиони.
Гордея се с това, което правим, с вашите успехи! Бъдете амбициозни и победители", пожела на спортистите, учениците и треньорите от Спортното училище кметът на Пазарджик.


tp_zala_sportno1.jpg
tp_zala_sportno2.jpg


Loading...