police_kola.jpg

От ОДМВР-Пазарджик съобщават за тежък инцидент на пътя между селата Драгомир и Тополи дол. При катастрофа там е починала жена. Органите на реда са установили, че, движейки се от село Драгомир по посока за село Тополи дол, 70-годишен пазарджиклия се блъснал с лек автомобил „Рено” в задната част на спрелия пред него „Опел”. Леката кола се завъртяла и последвал страничен удар в идващия отсреща трактор. Водач на опела бил 70-годишен пловдивчанин, а на трактора - 25-годишен мъж от село Черногорово. В резултат на сблъсъка е починала на място 65-годишната съпруга на шофьора на лекия автомобил „Рено”. Нейният съпруг е транспортиран и настанен под наблюдение в МБАЛ-Пазарджик без опасност за живота. На участниците са взети проби за употреба на алкохол. Извършен е оглед, образувано е досъдебно производство.

Пазарджишките полицаи са разкрили извършител на кражби с взлом. През нощта на 7 срещу 8 май неизвестен извършител разбил монетника на вендинг машина, намираща се на улица в Пазарджик. От там била извършена кражба на сумата от 200 лева на монети с различен номинал. При извършеното разследване от екип на сектор „Криминална полиция”при РУ-Пазарджик е установено, че автор на посегателството е 22-годишен жител на пазарджишкото село Щърково. В хода на работата с него криминалистите установили, че той е автор и на подобно посегателство спрямо кафе машина. Престъплението било извършено на 22 срещу 23 март от кафе-автомат позициониран също в центъра на областния град. Апашът е задържан в ареста за срок от 24 часа, а работата по документиране на престъпната му дейност продължава.

Четирима шофьори са задържани от полицаите в областта през изминалите празнични и почивни дни. Задържаните са 29-годишен ракитовец, 39-годишен септемвриец, 37-годишен ракитовец и 45-годишен пещерец. Спрямо четиримата шофьори се водят бързи полицейски производства за шофиране след употреба на алкохол.
Loading...