stela_bojkova.jpg

Пореден голям успех на възпитаници на школата на Светозара и Марин Кузеви! 12-тодишната Стела Божкова спечели Първо място в Национален конкурс, организиран от Българската картографска асоциация, на тема "Карта на моя бъдещ свят". Като награда Стела Божкова получи графичен таблет за рисуване.

Работата й беше избрана след като жури от петима преподаватели в Университета по архитектура, строителство и геодезия - София оценяваха рисунките по специална точкова система и работата на Стела "Моето пристигане в бъдещето" събра най-много точки.
Още една награда в същия конкурс - 3-то място спечели и друга тяхна възпитаничка - Йоана Димитрова - 10 години с картината "Вселената е моя карта".
Работата на Стела Божкова ще представи България на международна изложба по време на 30 -та Международна картографска конференция в гр. Флоренция, Италия - 14-18 декември 2021 г., като отново ще се състезава за призовото място този път с победителите, излъчени от участниците от други държави.
С огромна радост Светозара и Марин Кузеви споделиха пред ПА медия за успеха на талантливите момичета и им пожелаха „да достигат с лекота до всички дестинации в картите на своя бъдещ свят!“

На снимката горе:
"Моето пристигане в бъдещето" на Стела Божкова - 12 г


На снимката долу:
"Вселената е моя карта" на Йоана Димитрова - 10 г.


joana_dimitrova.jpg


Loading...