sportno21_1.jpg

Възможност да учиш и спортуваш, да придобиваш знания и да печелиш състезания – това предлага Спортното училище в Пазарджик, което за пета поредна година обяви прием на ученици. За кратко време училището се нареди сред най- уважаваните учебни заведения в областта, добре оборудвано и с уникална спортна база. След като беше изграден нов стадион за футбол и лека атлетика, тази година в двора на Спортното училище официално беше открита и нова модерна спортна зала с фитнес. Подобряването на базата продължава с изграждането на още един стадион и още много възможности, така че тренировките на учениците да бъдат на съвременно ниво.

Младите спортисти, които сега кандидатстват, могат да избират сред 15 вида спорт - футбол, волейбол, баскетбол, джудо, бокс, кикбокс, карате, лека атлетика, тенис, колоездене, художествена гимнастика, плуване, модерен петобой, борба. Училището предлага безплатно общежитие, столово хранене и безплатна спортна екипировка. Приетите ученици имат възможност да продължат тренировъчната дейност в клубовете си.
План-приемът за тази година предвижда в Спортно училище да бъдат приети 78 ученици в пети клас и 26 ученици в 8 клас. В 6 и 7 клас ще има допълващ прием – в зависимост от свободните места по различните видове спорт. Приемът се осъществява на два етапа – в първи етап документи се приемат до 18 юни, резултатите се обявяват на 29 юни, а записването е от 1 до 5 юли. За пропусналите този срок има втори етап през месец август.
За четири години да се обучават в Спортното училище в Пазарджик избраха над 350 ученици. За този период спечелените призови места на наши и международни турнири са десетки на брой. Голяма част от младите спортисти вече тренират с националните отбори и пред тях се откриват прекрасни възможности за спортна кариера. Не случайно девизът на училището е „Ние създаваме шампиони!“
Повече информация, сроковете и необходимите документи кандидатстващите ще намерят на сайта на училището - http://www.sportnopz.com/.


sportno21_2.jpg
sportno21_3.jpg


Loading...