art_angel20210623a.jpg

Фондация „Арт Ангел” направи дарение на персонала на Центъра за Спешна медицинска помощ в Пазарджик - професионална кафе машина Promac 2 Group Espresso Maker на стойност 5 000 лв.


„Дарението е в знак за признателност за геройството, проявено по време на Ковид пандемията не само от лекарите, но и от сестрите, шофьорите на линейки, фелдшерите, както и жените, грижещи се за хигиената. Инициативата е част от нетрадиционното представяне на книгата „Ако срещнеш Буда, убий го!“, която задава въпроси за личната инициатива, свободата и щастието”, заяви Илиян Кузманов, основател на фондацията и автор на книгата. Илиян Кузманов има сантименти към болницата, които сподели:

„Израснах срещу болницата, блокът насреща. Във входа ми бяха само лекари, започвайки от семейство Спиридонови, Станчеви, до главния лекар на болницата, който живееше точно срещу нас. Майка ми беше библиотекарка в медицинския факултет в тогавашният деканат до болницата, баща ми през 80-те работеше поддръжка там. Детството ми е минало сред студентите, професорите, лекарите и медицинските книги. И ако трябва да съм честен, ми е малко мъчно за това, което бе болницата някога и какво е сега. Пък и съм живял повече от 17 години в чужбина, Канада, Англия и зная че медицинските заведения винаги са на първо място…
Няма нищо по-важно от лекаря, това е нашият белег за цивилизованост. А Бърза Помощ е най- важното място в една болница. Това е мястото, където работят най-добрите специалисти, най-натоварени са, имат под ръка най съвременните екипировки, а самото отделение е просторно, модерно и много, много важно. Много бих искал да си спомним, че всичко започва и свършва там. Това е най-малкото, което мога да направя, кафето, онзи еликсир, който ни дава още малко сила, когато тялото ни отказва, да бъде на най-високо ниво за тях. Бих искал да мога да дам много повече…”


art_angel20210623.jpg


Loading...