sarnitca2021.jpg

По досъдебно производство на Районна прокуратура – Пазарджик за съставяне на неистински официални документи за трудов стаж днес са били извършени претърсвания и изземвания на три адреса в град Сърница.

В резултат на тези действия, в три помещения в различни сгради, са били открити над 60 печата на различни работодатели - фирми и организации, както и подготвени и съставени неистински документи на името на множество лица за удостоверяване на трудов стаж. Трите помещения са стопанисвани от едно и също лице.
Предстои иззетата документация да бъде анализирана, както и да се извърши проверка от страна на НОИ за лица, които са получили пенсия в резултат на подадени документи за стаж от фирми, чиито печати са били намерени на адресите в гр. Сърница. И в момента продължават действията по разследването под надзора на Районна прокуратура – Пазарджик, като те се извършват от екип от следователи от Окръжен следствен отдел към ОП – Пазарджик. Досъдебното производство е образувано по чл. 316 вр. чл. 308 от Наказателния кодекс – за съзнателно използване на неистински официални документи.
Loading...