tp_spas1.jpg

"През програмата "Граждански импулс" ние се стремим да презентираме и засвидетелстваме уважение към наши съграждани, които са постигнали успехи в различни сфери на живота. Образованието, безспорно е сред най-важните и освен всичко друго е наш приоритет. Защото важно е какви са приоритети на една местна общност, а нашите през годините винаги са били: образование, спорт, култура и всички съпътстващи дейности, свързани с физическата среда в нашия град." Така кметът на Пазарджик посрещна ученикът от ОУ "Проф. Иван Батаклиев" Спас Мерджов, заел трето място на Националната олимпиада по география, и неговата преподавателка по география и икономика г-жа Сашка Янкова.

"Ние знаем, че зад този резултат стои трудът на това дете, на неговите преподаватели, стои подкрепата от семейството, стои амбицията и желанието да се представи добре. Тези неща трябва да се поощряват, трябва да се презентират и ние трябва да караме тези млади хора да се чувстват значими, защото те го заслужават. Спас трябва да знае, че се гордеем с това, което е постигнал. Аз му пожелавам да е здрав и да продължава да преследва целите и мечтите, които има. Когато си последователен и знаеш накъде пътуваш и къде отиваш, никога не се изненадваш там, където пристигаш.
Благодаря много за твоите усилия и за това, че всички ни зарадва с твоя успех и искам да ти връча този културен чек и тази грамота с една малка парична награда", каза Тодор Попов при награждаването на Спас Мерджов, който благодари и сподели, че е много доволен от представянето си, въпреки, че е заел третото място.
"Доволен съм от резултата, въпреки, че е трето място. Надявам се все така да успявам и да покорявам още върхове и занапред. Благодаря на моята госпожа за успеха, който постигнах, благодаря и на моето семейство за подкрепата във всичко, както и на моите приятели и близки", не пропусна да отбележи младият призьор.


tp_spas2.jpg
tp_spas3.jpg


Loading...