sad.jpg

От Пресцентъра на Прокуратурата на Република България разпространиха съобщение, в което се казва:

"С цел създаване на организация за гарантиране на политическите права на гражданите и за законосъобразно провеждане на изборите за Народно събрание, насрочени за 11.07.2021 г., както и за осигуряване на бърза и адекватна реакция срещу престъпления, свързани с изборния процес, със съвместна заповед на главния прокурор на Република България Иван Гешев и председателя на Държавна агенция „Национална сигурност“ Пламен Тончев е създадено Национално междуведомствено звено. Същото координира дейността на формирани дежурни звена към ПРБ и ДАНС за осигуряване на взаимодействие на институциите от деня на откриване на предизборната кампания и 30 дни след официалното обявяване от ЦИК на окончателните изборни резултати. За всяка област на страната са създадени и Областни междуведомствени звена, които да осъществяват координация за противодействията на престъпленията против политическите права на гражданите на територията на съответната област.
Министерството на вътрешните работи не отговори на отправената покана за продължаване на добрата практика по взаимодействие и координация между институциите за гарантиране на провеждането на честни и прозрачни избори.
Към Върховна касационна прокуратура ще функционира дежурно звено от прокурори и служители, което ще обобщава постъпващата информация.
С оглед взимане на нужни мерки за срочни и законосъобразни действия при наличие на данни за извършване на престъпления, свързани с изборния процес, призоваваме граждани и организации да подават сигнали и жалби до съответните прокуратури."


E-mail адресът за Окръжна прокуратура – Пазарджик, на който могат да се изпращат сигнали е: op_pazardjik@prb.bg
Loading...