higia30g.jpg

Първата частна болница в Източна Европа - "Хигия"-Пазарджик, тържествено отбеляза 30-годишния юбилей от създаването си. Събитието в зала "Шекспир" на Гранд хотел "Милениум" - София беше уважено от вицепрезидента на Република България Илияна Йотова, министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, заместник-председателя на Управителния съвет на Български лекарски съюз – проф. Николай Габровски, председателят на Българска болнична асоциация – адвокат Свилена Димитрова, областния управител на Пазарджик Иван Васев, изпълнителния директор на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Евгений Иванов, директори на болници, представители на бизнес средите и национални медии.

"Виждате ли светлината, която тази вечер струи в тази прекрасна зала?“, обърна се към присъстващите д-р Цветелина Спиридонова, д.м изпълнителен директор на болница „Хигия“. Всъщност тази светлина идва от всички вас, защото до един сте добри и съпричастни хора. Всеки от Вас дори с частица само е допринесъл за сбъдването на мечтата на моя баща да построи болница в името на едно по-добро здравеопазване. Благодаря Ви, че тази вечер сте тук с нас и споделяте празника ни. И да си пожелаем да ценим повече невидимото – приятелството, любовта, здравето и споделеността“, каза д-р Спиридонова.

По време на Галавечерята почит беше отдадена към паметта и делото на всички медици от "ХИГИЯ", които вече не са между живите, но завинаги са останали в сърцата на колегите си и на стотиците пациенти, на които са помогнали.
Празничната част от вечерта беше поверена на Георги Мамалев, Трио "Уникалните гласове" и дует "Ритон".

По повод юбилея, екипът на „Хигия“ получи и десетки поздравителни адреси.
Loading...