fani_petrova.jpg

В съобщение от здравната инспекция в Пазарджик се казва:

"От днес, директорът на РЗИ Пазарджик д-р Фани Петрова ще се наслаждава на лятото, в компанията на своето семейство и любимото си внуче Борко.
След дългогодишна служба в изпълнение на лекарския си дълг по опазване на общественото здраве, д-р Петрова излиза в заслужен отпуск и се пенсионира.
Щафетата поема д-р Хюля Шериф, досегашен заместник-директор на РЗИ.
През годините, като ръководител на Здравната инспекция д-р Петрова изпълнява добросъвестно своите задължение и се прояви, като изключителен професионалист, администратор и един от най-авторитетните директори на институцията от нейното създаване. При управлението й, РЗИ Пазарджик се утвърди, като работеща съвременна администрация с лице отворено към гражданите.
В резултат на отличния мениджмънт на д-р Петрова са обновени материалната база и автопарка на инспекцията, обезпечено е информационното обслужване.
Изключителни бяха натовареността, отговорността и приносът на д-р Петрова в периода на обявената извънредна епидемична обстановка за ограничаване и овладяване разпространението на COVID-19 в област Пазарджик. След пенсионирането на д-р Станева – главният епидемиолог на областта, директорът на РЗИ Пазарджик пое цялата тежест по надзора над заразните болести. До последно
д-р Петрова имунизира жителите на област Пазарджик във ваксинационния пункт, разкрит към РЗИ.
Като активна обществена личност, д-р Петрова ще продължи да работи в подкрепа на обществото и след своето пенсиониране, като член на Националния съвет на Български Червен кръст в град София.
„Няма по-голямо удовлетворение за един дългогодишен ръководител – споделя д-р Петрова – от това да повери ръководството на една успешна, работеща институция в ръцете на опитен, знаещ и можещ ръководител, каквато е д-р Хюля Шериф! На всички колеги, пожелавам здраве, късмет и много успехи! Дерзайте и нека постигнатото бъде надградено! Обичам Ви!“
Служителите на РЗИ изпращат д-р Петрова с много обич и пожелания за здраве, щастливи мигове, сбъднати мечти и нови позитивни предизвикателства. На добър час! "

 

 

 
Loading...