shekspeer_patalenitsa.jpg

На 23и 24юли от 21:00 ч. Шекспирова компания„Петровден“се завръща „под купола небесен“. Лятната театрална продукция тази година е „Комедия от грешки“ под режисурата на британката Тери Фендър. Мястото отново е откритата сцена в ОУ „Константин Величков“, с. Паталеница.

Тери Фендър поставя за трети път шекспиров спектакъл в Паталеница.През 2016 г. тя постави пиесата „Дванайста нощ“, а на 20-годишнината на „Петровден“ през 2019 г. зрителите видяха постановката „Сън в лятна нощ“.

За трети път работя в Паталеница и съм особено щастлива да съм отново тук след толкова трудни месеци по време на пандемията. За мен е удоволствие да се върна в Паталеница и да работя под открито небе с тазгодишната трупа от талантливи млади актьори. Реших да представим „Комедия от грешки“ –една радостна и енергична комедия за две двойки близнаци, две сестри, чужди земи, отчуждени родители, екзотични търговци, едно корабокрушение и сбъркани самоличности. Пиесата е пълна с лудост и веселие, които имат за целда доставят удоволствие на публиката и да ни върнатонези хубави чувства, които особено сега са ни най-нужни! Очаквам с нетърпение да посрещна публиката на нашата пъстроцветна и вълнуваща комедия.

Тери Фендързапочва кариерата си като професионална актриса. Учила е в Drama Centre в Лондон, както и в Goldsmith College към Университета на Лондон и продължава да развива и разширява своята работа като актриса, режисьор и преподавател.Тери стои в челните редици на актьорското обучението във Великобритания през последните двадесет години, като сред различните ѝ позиции са тази на директор на Guildford School of Acting към Университета в Съри, а в момента тя ръководи Академията по музикално и театрално изкуство на университета Falmouth.

В постановката участва екип от талантливи млади актьори. Ветеранът сред тях, с най-много участия в Паталеница, е актьорът от Сатиричен театър „Алеко Константинов“ Константин Икономов.С други
участия през годините са Самуела-Ивана Церовска, Крис Атанасов, Велизар Емануилов и Татяна Йолинска.

Хореографията е поверена на Калина Георгиева, част от екипа на Атом театър. Сценографията и костюмите са дело на Теодора Лазарова и Илина Грозева.Композитор е Милен Апостолов, който впоследните години активно пише музика за театър и кино, носител на „Икар“ 2020 за театрална музика.

"Комедия от грешки" 2021г.
ЕкипМениджър и продуцент: Инна Церовска
Изпълнителен продуцент: Станимир Стоилов
Режисьор -Тери Фендър
Актьори: Бохеми Везирова,Велизар Емануилов,Велина Андреева, Владинелла Царска,Делян Илиев, Константин Икономов, Крис Атанасов, Мартин Герасков, Недялко Стефанов, Самуела-Ивана Церовска, Татяна Йолинска
Сценография и костюми -Теодора Лазарова и Илина Грозева
Композитор-Милен Апостолов
Сценично движение и хореография -Калина Георгиева
Техника на говора -Тери Фендър, Константин Икономов, Гьорги Георгиев-Антика
Видео и монтаж: Любомир Цанков и Павлина-Калина Церовска
Музикално обезпечаване -Гьорги Георгиев-Антика
Звуки осветление -Гьорги Георгиев-Антика и Моника Василска
Медии и разпространение -Дани Коцева
Костюмно ателие -Анета Зомбори

***Шекспирова компания"Петровден" е с над20-годишна дейностисе следи с голям интерес както от зрители, така и от професионалисти.От 1999г. насам на сцената с най-високия таван сапредставени14 от произведенията на Барда, авторски текстовеи проекти със силна социална страна.Инициативата се реализира с финансовата подкрепа на Община Пазарджик, Театрална къща и приятели.С любезното съдействие на ОУ „Константин Величков“, Читалище „Св. Панталеймон -1909, Еко-комплекс „Флора“ и жителите на с. Паталеница, Младежки дом Пазарджик.

 

 
Loading...