covid19.jpg

РЗИ-Пазарджик информира за 53 положителни проби през последното денонощие за COVID-19. 5 лица от област Пазарджик ще прекарат карантината си в други области на страната, с тях общият брой става 58, хоспитализирани са 2. Разпределени по пол – 30 жени и 23 мъже, на възраст от 8 до 87 години.

Новооткритите са от следните населени места: от град Пазарджик – 8, от село Огняново – 1, от село Алеко Константиново – 1, от село Главиница – 2, от село Дебръщица – 1, от село Мало Конаре – 2, от село Црънча - 3; от град Панагюрище –6; от село Калугерово – 2, от село Памидово - 1; от град Септември – 9, от село Симеоновец - 1; от град Пещера – 3, от село Радилово - 2; от град Стрелча – 4, от село Смилец – 1; от град Брацигово – 1, от село Бяга – 1; от град Белово – 1, от село Момина Клисура – 1; от град Велинград – 2.

Починали са:
• Жена на 45 години от село Говедаре, с придружаващо заболяване захарен диабет.
• Мъж на 73 години от село Злокучене с придружаващи заболявания - сърдечно заболяване и захарен диабет.
• Мъж на 56 години от село Братаница с придружаващо сърдечно заболяване.

*****

През вчерашния ден – 13.03.2021 г., поради потвърден случай на COVID-19 на учител в град Брацигово, със заповед на директора на РЗИ Пазарджик е поставена под карантина Първа група „Синчец“ на детска градина „Здравец“ - град Брацигово.
Преустановени са посещенията на децата в детското заведение, предписано е извършването на основна дезинфекция на помещенията в сградата използвани от групата, както и на цялата градина, съгласно „Алгоритъма за дезинфекционните мероприятия в обектите с обществено предназначение в условията на епидемично разпространение на COVID-19“. Проследява се състоянието на децата.
Поради потвърден случай на служител – непедагогически персонал в детска градина „Дъга“ – град Пазарджик, нямащ пряк контакт с децата от детското заведение, е издадена заповед на директора на РЗИ за предприемане на противоепидемични мероприятия - извършване на щателна дезинфекция на помещенията използвани от служителя, както и на цялата градина за срок 13-14.03.2021 г.
Издирени са контактните му лица и са поставени под карантина.
Loading...