pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Общината представи справка за разплащане на задълженията през 2012 в размер на над 3 милиона лева
pamedia , четвъртък 26 януари 2012 - 14:05:58 // коментари: 0


Просрочените към началото на 2012 година просрочени задължения на Община Пазарджик възлизат на 5 милиона 452 хиляди лева, като издадените и неплатени фактури са 455 броя. Това е видно от справката за просрочените задължения, внесена за обсъждане в Общинския съвет. До 21 януари 2012 година са платени 165 хиляди лева и актуалният към момента размер на задължението е 5 милиона 287 хиляди лева.
В справката са посочени всички фирми, към които общината не се издължила. Има информация за пуснатите от фирмите фактури, направен е и график за разсрочване на плащанията по тримесечия до края на годината. Според графика през първото тримесечие трябва да бъдат платени 1 милион и 72 хиляди лева, а през останалите три тримесечия – по около 770 хиляди лева, така че да бъде стопен дълг в размер на 3 милиона, 318 хиляди лева.
От поименния списък става ясно, че забавяне в плащането има по отношение на охранителни фирми, фирми за доставка на канцеларски материали, на хранителни продукти, фирми за обезпаразитяване, както и строителни фирми. 
По време на обсъждането на бюджета с бизнеса топ финансистът на общината Георги Гайдаров отбеляза , че справката, която задължително трябва да се представи и в министерството на финансите, е своебразно споразумение, каквото искаха от Сдружението на предприемачите.Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1139Време за изпълнение: 0.1426 сек., 0.1114 от тях за заявки.