RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Търсещите работа в чужбина за по-сигурно да проверяват дали посредникът им е регистрирана фирма

Във връзка със случаите на българи, измамени с обещания за работа в чужбина, от Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда” посъветваха търсещите работа да не предприемат рискови пътувания без предварително сключен трудов договор, както и да не използват услугите на нерегистрирани посредници по наемане на работа.
dd
В посредническия договор между фирмата и търсещото работа лице трябва да бъдат посочени данни за страните, техните права и задължения, срок на договора, условия за предсрочно прекратяване, отговорност при неизпълнение, посочиха специалистите.
Преди заминаване за работа в чужбина на лицето, търсещо работа, следва да бъде представен подписан индивидуален договор за наемане на работа от чуждестранния работодател с превод на договора на български език. Ако това не е изпълнено, посредникът следва да възстанови изцяло разходите за престой и транспорт на изпратените от него лица.
В дирекциите „Бюро по труда”, както и в интернет страницата на Агенцията по заетостта: www.az.government.bg, в раздел „Фирми посредници”, ежемесечно се обявява актуализиран списък на регистрираните посредници за извършване на посредническа дейност по наемане на работа. В него са посочени и разкритите от всеки посредник офиси, за които е уведомена Агенцията по заетостта, регистрираните посреднически договори с чуждестранни работодатели или с корабопритежатели, както и посредниците с прекратена регистрация.
На интернет страницата на инспекцията www.gli.government.bg са посочени данни за контакт с дирекциите „Инспекция по труда” в страната, както и с дирекция „Международна трудова миграция”.
Търсещите работа лица могат да отправят въпроси във връзка с осъществяване на трудова дейност в чужбина на телефон 8101 747 с код на България 00359 и код за София – 02.Тази страница е видяна: 1086

 Публикувано от: pamedia на вторник 24 юли 2012 - 18:45:20

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
За търсещите работа в чужбина Бюрото по труда организира ден на отверени врати на 10 юни
Ден на отворени врати за търсещите работа в други страни
За работа в чужбина - тръгнете от Promedica24
На 21 февруари всички търсещи работа в чужбина могат да получат информация за свободните места
Всички, търсещи работа в чужбина, могат да получат информация в Деня на отворените врати на Бюрото по труда
Министърът на икономиката и енергетиката: Единствено ДКЕВР може да каже, вероятно през юни, дали цената на тока ще се увеличава, дали ще намалява, или ще остане същата /видео/
Инж. Иван Панайотов на откриването на кампанията на ГЕРБ: Чака ни работа, работа, работа… Убеден съм, че ще справим!
81-годишен пещерец дал над 5000 лева на телефонни измамници, посредникът е задържан
Кандидатът за кмет на Стрелча Стойно Чачов: Моите съграждани заслужават повече. По-добро настояще. И по-сигурно бъдеще!
Късно снощи 20 годишен моторист се блъснал в "Хонда", а по-рано през деня е регистрирана катастрофа на пътя Септември-Ветрен с трима пострадалиТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5619 сек., 0.4840 от тях за заявки.