pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Отворено писмо от директора на гимназия "Иван С.Аксаков"
pamedia , понеделник 26 септември 2011 - 15:07:29 // коментари: 0ДО
УЧЕНИЦИТЕ, 
РОДИТЕЛИТЕ И
УЧИТЕЛИТЕ ОТ ГИМНАЗИЯ    
„ИВАН СЕРГЕЕВИЧ АКСАКОВ”
ПАЗАРДЖИК                                 


ОТВОРЕНО ПИСМО


УВАЖАЕМИ УЧЕНИЦИ, РОДИТЕЛИ, УЧИТЕЛИ,

С болка констатирам, че има хора, за които няма нищо свято, и за постигането на користните си цели са готови на всякакви действия и постъпки. След репортажа по БТВ в предаването „Хрътките” на 25.09.2011 г., върху името на Гимназия „Иван Сергеевич Аксаков” беше поставено петно, което трябва да бъде изчистено незабавно, тъй като в 114 годишното учебно заведение работят учители – професионалисти и учат интелигентни 
деца, които нееднократно участват и печелят в множество състезания и олимпиади на национално ниво. За времето от 2008 година досега, откакто ръководя Гимназия „Иван Сергеевич Аксаков”, с помощта на екипа от преподаватели, училището печели проект по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” за извънкласни дейности, участва в множество проекти по национални програми, а в момента е бенефициент по програма „Учене през целия живот” - секторна програма „Коменски”. От 2009 година Гимназия „Иван Сергеевич Аксаков” е член на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България – организация, в която участват училищата с най-високи постижения в езиковата подготовка. От 2010 година гимназията е първото учлище – изпитна база  за получаване на безсрочни езикови сертификати на университета Кеймбридж за област Пазарджик. Наши ученици за втора поредна година защитават с отличие тези сертификати. Учениците винаги са декларирали, че идват с удоволствие на училище. В Гимназията развиват дейност редица ученически клубове, които по най-добър начин осмислят свободното време на учениците. Наши учители получават заслужена почит за постиженията в организирането на учебния труд и извънучилищните дейности. Две години подред учители от Гимнзията стават „учител на годината”, а миналата година наш учител бе награден с грамота „Неофит Рилски” от министъра на образованието, младежта и науката. 


На фона на постигнатите от нас успехи, заради лично отношение към директора на определени хора, сред които нереализирали се педагози с управленски функции, без всякакъв свян и с лека ръка се опетнява името на едно училище и „живота” в него. „Който не работи, той не греши” са казали хората, но когато чуждата грешка ти бъде привнесена, за да те вкарат в капан... за това сигурно има друг израз?!
Смятам за нужно да заявя пред родителите на нашите възпитаници, че категорично не приемам направения коментар в репортажа на БТВ, че учителите вършат нарушения за повече пари. Смятам го за  абсолютно БЕЗПОЧВЕН! Всички ние като учители носим поверената ни отговорност за образованието и възпитанието на учениците и получаваме заплащане, което е отредено за системата на образованието.
С доклад до началнкиа на РИО Пазарджик съм поискал мнение за изход от създалата се ситуация, а именно как да поправим породилите се несъответствия с училищната документация, получли се от изначална допусната грешка, прерастнала в края на учебната годината в административно нарушение. В отговор от РИО Пазарджик е даден срок за изготвяне на нов училищен учебен план на паралелката с профил „Хуманитарен”, прием след седми клас на учебната 2009-2010 година. Новият учлищен учебен план е изготвен съгласно нормативната уредба в системата на обазованието, одобрен е от начлника на инспектората и вече е факт.
За създалото се неудобство поднасям искрени извинения на учениците и родителите на децата от X „А” клас и заявявам, че в най-кратки срокове, съгласно училищния учебен план, учениците ще  получат свидетелствата си за завършено основно образование.
Смятам, че в създалата се ситуация  определени хора или групи ще се опитат да преекспонират или политизират случая. Категорично заявявам, че проблемът е разрешен и всякакви инсинуации за обратното са нарочни и подтикнати от нечисти намерения спрямо директора и учителите в най-старата гимназия в Пазарджик.
Категорично декларирам, че ще продължавам да работя за издигането на авторитета и просперитета на Гимназия „Иван Сергеевич Аксаков”, за получаването на най-качествено образование на учениците, защото за мен и за учителите от Гимназията това не е само работа, а КАУЗА!


С уважение към всички,ТОДОР ДЖАМБОВ
Директор на Гимназия „Иван Сергеевич Аксаков”


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 2840Време за изпълнение: 0.3936 сек., 0.3161 от тях за заявки.