pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Васил Петров в галерия „Възраждане“
pamedia , вторник 13 декември 2011 - 17:00:19 // коментари: 0


Васил ПетровТази вечер от 18:00 часа в пловдивската галерия „Възраждане“ ще бъде открита изложба живопис на Васил Петров.

Васил Петров е роден през 1961 г. През 1981г. завършва училище за изящни изкуства „проф. Илия Петров” , София и учителски институт. Има осъществени към 40 самостоятелни изложби и множество общи такива. Член на СБХ и Международната фондация за пластични изкуства IAA, UNESCO. Носител е на девет награди за творчеството си.


Васил Петров е може би най-енигматичния и мощен от съвременните фигуративни живописци и е истински представител на чистата западно европейска колоритност. Вече години той живописва морската стихия с нейните загадки, легенди, с мистичната, непрекъсната промяна на водата. Композициите в картините са многопластови и в сложната амалгама на цветовете има нещо старо, нещо от преди човека. Особена тайнственост е овладяла героите, жените и другите същества, изригнали сякаш от вдън океана, от праисторическите митове и човек занемява пред изключително сложната конфигурация, темперамент и многоизказност на колорита.

               Краси Алексиева, 2011 г.Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1574Време за изпълнение: 0.4353 сек., 0.3615 от тях за заявки.