obs20211012a.jpg

Общинският съвет в Пазарджик проведе празнично заседание по повод 12 октомври – Ден на българската община. То започна с изпълнение на българския химн.

„Изключително съм щастлив, че с решение на Министерски съвет Денят на българската община и местното самоуправление вече е официален празник. През годините, благодарение на усиления труд на всички в местната администрация сме показали, че заслужаваме да имаме този официален празник”. Това заяви кметът на Пазарджик Тодор Попов в приветственото си слово на празничното заседание на ОбС.

Obs20211012

„Изключително горд съм, че ние, българските общини, показахме за пореден път, че българската община е най-здравото, най-близко до хората звено на управление, което решава ежедневно техните проблеми. И което е по-важно – в дни като тези на странно политическо противопоставяне ние показахме, че независимо от нашата политическа ангажираност и независимо от нашите симпатии и политически  убеждения сме отговорни и създаваме това чувство на общност, на спокойствие и сигурност, което хората очакват от нас. В последните години след промените българските общини показахме, че на практика поддържат публичните услуги на едно изключително добро ниво. Затова благодаря на всички, толкова години сме заедно с колегите от ОбС, с кметове на села, независимо от коя политическа сила сме, ние показахме, че по отношение на нашата община сме единни.Аз съм горд, че показваме стил, показваме ниво, не се забиваме в лични отношения, защото хората очакват да разрешаваме техните проблеми и ние полагаме усилия за това и то е видно – Пазарджик се развива благодарение на усилията на всеки един от нас. Нашата община е сочена като община новатор, в която хората имат житейска перспектива, социална перспектива, имат този тип спокойствие и качествени публични услуги, които ги има в много малко други български общини. Щастлив съм, че показваме модел, който може да служи за пример. И Пазарджик през последните 30 години е бил винаги такъв модел независимо кой кмет е управлявал и какви са били общинските съвети. Пазарджик трайно и устойчиво е надграждал в годините и това е нашето голямо предимство. Затова да си пожелаем да сме здрави, защото времето е такова, да сме отговорни, каквито сме били досега и да гледаме напред и нагоре, защото само така ще постигаме високите и амбициозни цели, които сме си поставили във всичко”. С тези думи кметът поздрави всички присъстващи на тържественото заседание на ОбС – Пазарджик по повод Деня на българската община и местното самоуправление.

 

Областният управител на Пазарджик Иван Васев изказа благодарност към всички участници в местното самоуправление. „Вие сте хората, които ежедневно се срещат с проблемите на хората. Пожелавам Ви да продължавате да ги разрешавате и преодолявате трудностите с лекота, с нужната отговорност и разумен подход към всички проблеми на гражданите”, заяви Иван Васев.

 

В изказването си по повод Деня на българската община Тодор Тодоров от представителна група “Новото време” заяви, че българската община се очерта и утвърждава като най-масовата, най-трайната и най-силната колективна българска организация. „Общината обединява хората и е посланик между тях и държавата. Призванието ни като представители на местната власт е да работим в името на Пазарджик и неговото по-светло настояще и бъдеще”, заяви Тодор Тодоров и се обърна от трибуната и към гражданите с призив: „Вие, гражданите, не само активните, но и пасивните, недоволните дори, трябва да обедините  сили за добруването на обществото – не само днес, не само утре или другиден, а всеки ден!”

 

“Българската община е не само верен партньор на държавата, не само административна структура, а е и най-близката връзка на гражданите с управлението. Местната власт е тази, която стои твърдо до хората, съпричастна е с техните съдби и потребности, бързо и ефективно намира решения за техните проблеми.” Това заяви Гинче Караминова от групата на ГЕРБ в Общинския съвет. Гинче Караминова благодари за старанието и всеотдайността на всички служители и специалисти в общинска администрация.

“Вярвам, че всички ние имаме една обща цел - да работим водени от обществения интерес и заедно да изграждаме едно по-добро утре, което несъмнено заслужаваме!”, завърши своето изказване тя.

Лили Георгиева от групата на БСП завърши поздравленията по повод Деня на българската община с поздравление към всички гости с съзнанието за отговорността, която имат участниците в местното самоуправление, пред бъдещите поколения и с пожелания за здраве, последователност и вдъхновение в работата, мъдрост и отговорност при вземане на решенията.
Loading...