p_kulinski.jpg

Казвам се Петър Кулински и ще се изкажа в качеството ми на гражданин. Всички знаем, че живеем в условия на здравна криза, енергийна криза и ширешта се инфлация. Много семейства са опрени до ръба на оцеляване. Ето защо, аз считам, че вдигането на такса битово обслужване е неоправдано и неморално. Още повече, че през изминалата година същата е била увеличавана.

Както г-н кмета каза, става въпрос за такса, която няма безвъзмезден характер. Насреща трябва да има качество на услугата. Всички ние виждаме с очите си, че качеството на тази услуга не е достатъчно добра. Като пример мога да дам купчините с отпадъци около контейнерите за смет. Това е още един довод, с който аз считам, че гражданите не заслужават тази такса да бъде увеличавана. И не на последно място, считам, че когато има една дупка в бюджета, е добре да се помисли за оптимизиране на разходите, а именно - кои разходи може да намалим за услуги, които не са от жизнено важен характер, преди да пристъпим към увеличение на ТБО. Така избраният за депутат от ПП "Продължаваме промяната" Петър Кулински аргументира призива си към общинските съветници да не подкрепят предложението за увеличаване на такса смет в община Пазарджик във времето за изказвания на граждани след приключването на дебатите по точката от дневния ред.
Свои предложения направи и живеещият на ул. "Ал. Батемберг" в Пазарджик Николай Карапенов. Той отбеляза, че липсва методология при събирането на ТБО в града и селата, което води до несъразмерности препоръча да се използва приложение на Google, с което по всяко време всеки един имот може да бъде наблюдаван. Карапенов предложи създаването на общинска фирма, която да извършва дейността и така Общината да се превърне и в "нов създател на работни места".

В отговора си кметът Тодор Попов поздрави новите народни представители и коментира, че когато има млада енергия и млади хора, това винаги е хубаво и полезно.
"Моят съвет е тази енергия да се акумулира в добри общополезни неща. Защото няма да е лесно. Когато управляваш голяма система, трябва да имаш топки и да знаеш къде искаш да стигнеш. А още повече в тази ситуция и при тези нереформирани системи в държавата ще се наложат много непопулярни решения, които няма да срещнат обществено одобрение. И от вас зависи как ще управлявате тази ситуация. Но искам да ви уверя, че ще подкрепим всички ваши идеи, които ще доведат, първо, да падне това напрежение между хората и институциите, което е ужасно, и второ - да си върнем нормалността. Тежко ще ни е на всички, но важното е да знаем къде искаме да идем, за да стане по-добре", пожела на младия депутат Тодор Попов, а на Николай Карапенов припомни позицията си, че повече държава и община в едно управление не е по-ефективно от частната инициатива, а и с унифицираните заплати, които се определят от държавни стандарти никой не гори от желание да стане държавен или общински служител.

 

 
Loading...