kleptuza_vg_proekt2.jpg

Лошият финансов рейтинг на община Велинград не позволява да се изтегли банков кредит, а „с работа “на парче” не можем да постигнем желания ефект. За да се получи резултатът, който всички желаем, ще са нужни не просто средства, а много средства. Затова ще предложа на общинските съветници да разгледат предложението за отдаване на концесия“, заяви кметът на Велинград д-р Костадин Коев.

„Зная, че думата “концесия” в нашата община е “мръсна” дума, заради множеството примери от недалечното ни минало. Но днес в страната ни съществуват и множество добри примери”, коментира още кметът.

На заседанието на Консултативния съвет по въпросите на туризма е представен идеен архитектурен проект за Клептуза. Той е съобразен с желанията на гражданите на Велинград, изразени по време на общественото обсъждане за визията на парка. Планират се запазване на летния и зимния ресторант, старата сграда, изграждането на понтонна сцена и различни атракциони и места за отдих.

“Клептуза беше и трябва да бъде визитната картичка на Велинград”, казва кметът Коев. Той предлага Клептуза да влезе в Програмата за управление на концесии на община Велинград. В процедурата изрично ще залегнат точни и ясни критерии, съгласно разработения проект, който ще бъде предоставен на кандидатите, допълват от местната община.


kleptuza_vg_proekt1.jpg


Loading...