doizmisleno2022.jpg

Кметът на Пазарджик Тодор Попов се срещна с автора на книгата „Доизмислено щастие” Илия Михайлов и художника на изданието Дияна Николова. "Аз съм горд, че Илия е наш приятел толкова дълго време, с него сме реализирали не една и две инициативи, подкрепили сме не една и две каузи. Сега отново бих искал да засвидетелствам своето уважение към него и към това, което той прави. Свидетели сме не само на динамиката на времето, в което живеем, чисто политическа, но и духовна такава. Според мен живеем във време, когато ценностните системи на нашето поколение търпят лека ревизия с оглед на това, което се случва с младите хора. И тук е голямото предизвикателство да се опитваме да държим тяхното внимание към такива ценности, които за нас са били исконни. Така са ни учили нашите баби, дядовци, родители - да обичаш хората, да имаш отношение към мястото, в което живееш, да различаваш доброто и злото, хубавото и грозното. Да се опитваш да бъдеш полезен, независимо какъв си, на каква позиция си.“, категоричен е Тодор Попов.

„Тези усилия аз винаги съм ги подкрепял, както и хората, които съм виждал, че полагат такива. С Илия ни свързва дългогодишно приятелство, пък и еднакъв манталитет. Искам да му благодаря, както и на Дияна, която тази година се е съгласила да участва във оформлението на книгата. Радвам се, че такива хора все още има. Радвам се, че такива хора правят нужното в продължение на толкова години, а също така и се опитват да формират манталитет у нашите по-млади съграждани.

В знак на уважение и подкрепа към каузата, която те са избрали, аз ще откупя 20 книги, а в края на кампанията, ако има налични екземпляри, Община Пазарджик ще ги закупи за читалищата и училищните бибилиотеки. Събраните средства, разбира се, по желание на всички, които стоят зад този проект, ще отидат за децата на нашия град, които имат нужда от специална подкрепа и ползват социални услуги в Дневен център за деца и младежи "Вяра, Надежда и Любов".
Така че, днешният ден е хубав за Пазарджик, защото има каузи, които си струва да бъдат подкрепяни и хора , на които ние да кажем: "Благодаря!", завърши Тодор Попов.

Приходите от продажбата на най-новата книга на пазарджишкия преподавател, блогър и писател Илия Михайлов ще са в подкрепа на Дневния център „Вяра, Надежда и Любов“, обяви самият той. Децата от Центъра са автори на илюстрациите в книгата, а повод за инициативата е неговият 30-годишен юбилей.

СНИМКА: Община Пазарджик
Loading...