tp_kabinet20220405a.jpg

Община Пазарджик отново организира кампания под надслов “По-чист, по-зелен и цветен Пазарджик”. Тя ще се проведе тази събота, 09 април,  от 9.00 до 14.00 часа.

"Както всяка година, така и тази, преди Великден провеждаме нашата хубава пролетна кампания за по-чист и по-зелен Пазарджик, по известна сред съгражданите ни като "Сливи за смет", коментира кметът Тодор Попов. Той отбеляза, че тази годината кампанията ще се проведе на 6 места в Пазарджик и в още 5 села на общината, като в този период от време всеки може да предаде отпадъци и непотребни вещи, стари електрически уреди. За целта ще бъдат обособени зони, където тези отпадъци ще бъдат събирани и извозвани.

"Всеки гражданин, който се включи в тази кампания, ще бъде възнаграден, като безплатно ще получи цветя, фиданки или храсти. Ние ще осигурим над 10 хил. цветя и над 5 хил. дръвчета и храсти, които ще бъдат раздавани на тези наши съграждани, проявили активност в събота.

Предварително искам да благодаря на всички, които ще се включат и тази година, а и да помоля, нека по този начин се опитаме да направим  домовете си и прилежащите пространства около тях по-чисти, приветливи и красиви. Защото, в крайна сметка, в тази среда ние ще живеем. Както на всеки един от нас му е комфортно да се прибере в една чиста къща или апартамент, така трябва да имаме същото отношение и към тротоара край нас, градинката и всички прилежащи територии около домовете ни. Само с усилията на всички ние ще живеем в един по-чист, по-подреден, по-усмихнат и по-красив град.

Благодаря още веднъж предварително и нека покажем, че пазарджиклии сме  сетивни към тези неща и че можем заедно да се гордеем с нашия град", призова кметът на Пазарджик.

 Шестте пункта за предаване на отпадъци в града ще бъдат обособени на:

-  Пресечката на ул.”Цанко Церковски” и ул.”Петър Бонев

- Пресечката на ул.”Стоян Василев” и ул.”Кочо Честименски” –до входа на ЕГ ”Бертолд Брехт”.

- Пресечката на ул.”Пловдивска” с ул. „Стефан Караджа” –зад аптеката;

- ул. ”Патриарх Евтимий” до ЦДГ „Дъга”;

- ул. ”Панайот Волов” до СОУ ”Любен Каравелов”;

- Пресечката на ул. ”Александър Стамболийски” и ул. ”Славянска”.

В кампанията тази година ще се включат и  селата Главиница, Ивайло, Хаджиево, Величково и Црънча.

На пунктовете за събиране на отпадъци  ще бъдат разположени:

- цветни контейнери за хартия, пластмаса и стъкло;

- контейнер тип „Бобър” за битов отпадък;

- автомобили за излязло от употреба електрическо и електронно оборудване;

Партньори на кампанията са:

- „Брокс” ООД, която ще осигури контейнери за битов отпадък и извозването им;

- „Екопак България” АД, която ще осигури контейнери за хартия, пластмаса, стъкло и извозването им;

- „Стийл Интертрейд”, която ще осигури, автомобили за предадено излязло от употреба електрическо и електронно оборудване и извозването му;

- „Център за рециклиране-Пазарджик” ДЗЗД, която ще осигури 200 торбички компост.

 

Снимки: Община Пазарджик


tp_kabinet20220405.jpg


Loading...