tsvetelina_spiridonova2022_predpriemach3.jpg

Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик връчи също награди за развойна дейност в областта на високите технологии и за предприемач с благотворителни каузи

 

На тържествена церемония късно снощи, 9 април 2022 г., Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик връчи на изпълнителния директор на МБАЛ „ХИГИЯ“ д-р Цветелина Спиридонова приза ПРЕДПРИЕМАЧ НА ГОДИНАТА-2020-2021. За пръв път наградата се присъжда за две години и за пръв път неин носител е представител на нежния пол.

Изборът на Предприемач на годината става на общо събрание чрез гласуване от всички членове на Сдружението. „Наградата е уникална и защото тази година имаше една единствена номинация и всички гласувахме за д-р Спиридонова - защото през тези две години имахме възможност да видим управление на здравно заведение на много високо ниво. В тези трудни години изпълнителният директор на ХИГИЯ показа какво е едновременно да си добър мениджър и добър лекар, да бъдеш пръв във всяко едно отношение – и в разкриването на изнесения кабинет за ковид болни, и в спешното оборудване с нова апаратура, и в обезпечаването с кадри и привличането на много млади специалисти. Наградата Предприемач на годината се присъжда на д-р Цветелина Спиридонова за успешната ѝ и вceoтдaйнa paбoтa пo вpeмe нa СОVІD кризата, за мениджърските ѝ умения и не на последно място за това, че в тежък период успя да привлече в Пазарджик млади медици“. Това каза при обявяване на наградата председателят на Сдружението на предприемачите инж. Иван Неделчев.

Tsvetelina Spiridonova2022 Predpriemach2

"4000 км. пътувам всеки месец, за да се връщам в родния ми град и да работя сред такава икономическа конкуренция ,която ме развива като мениджър. След София и Париж, Пазарджик се оказа моето място. Щастлива съм, че съм тук, че мога да помогна нашите съграждани да се чувстват по-добре. Искрено благодаря за съдействието Ви и за споделеността на трудностите по време на пандемията – без Вас нямаше да се справим, BiPAP апаратите спасиха много животи и, всъщност, вие бяхте част от нас в тази битка“. С тези думи д-р Спиридонова се обърна към членовете на Сдружението на предприемачите, след което обяви, че посвещава наградата на екипа на своя баща - проф. д-р Стайко Спиридонов, създател на първата болница с частна собственост в България и Източна Европа - “Хигия”.

Сдружението присъди и други две награди – за развойна дейност в областта на високите технологии и за предприемач с благотворителни каузи.

Nishan Bazdigiyan2022nagr

Наградата за развойна дейност в областта на високите технологии беше връчена на инж. Нишан Бъздигян. През изминалите две години на пандемия и ограничения екипът на РАИС разработи няколко нови модели металорежещи машини с ЦПУ и роботизирани комплекси от няколко машини, обслужвани от един робот.

„Ще перифразирам малко Крис Гросър: Възможностите не се появяват. Ние ги създаваме! Ковид пандемията дойде като пречка, като препятствие, но в РАИС я превърнахме във възможност. Използвахме времето, за да въведем нови технологии, да разработим нови машини и да интегрираме роботи. Искам да поздравя и всички колеги, които успешно преминаха за последните две години пред поредното изпитание и се доказахме за сетен път. На всички желая много успехи и да създават повече възможности“, пожела инж. Бъздигян. Той благодари на екипа си и подчерта приноса и ролята на младите инженери в РАИС. „В България има млади хора, на които да разчитаме. Ще се надявам и Сдружението да привлече повече млади хора, трябва да работим в тази насока, защото младите са динамични, предприемчиви, амбициозни и това е  стъпка напред в развитието на всяка компания. Като мениджър съм горд, че сме привлекли няколко наистина качествени млади инженери и вие видяхте техните разработки“, каза още Нишан Бъздигян.

Ivan Ivanov2022 Nagr

Наградата за предприемач с благотворителни каузи беше връчена на г-н Иван Иванов за личната му подкрепа и направени дарения за две лечебни заведения за закупуване на апарати за обдишване. „Една вечер видяхме по телевизията как един възрастен човек, болен от ковид, не може да си вземе въздух. Тези кадри тогава много развълнуваха цялото ни семейство и решението ни беше единодушно – да осигурим в Пазарджик да има такава апаратура“, сподели Иван Иванов.

Това е 14-та поред церемония, която провежда Сдружението на бизнеса в Пазарджик. Събитието уважиха народният представител от 13 МИР Пазарджик Драгомир Стойнев и заместник областният управител на Пазарджик Петя Цанкова.

Dragomir Stoinev 2022nagr

„Възхищавам се на това, което правите. През изминалите две години освен ковид, Вие имахте и други предизвикателства. Имаше една година с много избори, а сега и войната в Украйна, но се надявам по-скоро да се възвърне мирът. Вие сте героите на днешния ден – да създавате бизнес, да осигурявате работни места, да плащате заплати, поздравявам Ви за всичко, което правите – и в професионален и в чисто човешки план“, заяви Драгомир Стойнев.

Petya Tsankova2022nagr

„Усилията, които всички Вие полагате и успехите, които постигате, заслужават адмирации от всички нас - представителите на държавните институции. Със сигурност бизнесът е гръбнакът на местната икономика, а добре развиващият се бизнес е предпоставка за добре развиваща се икономика, конкурентоспособна среда и добри икономически и социални показатели. Поздравявам Ви за смелостта и отговорността в тези тежки години да правите бизнес, иновациите във Вашите компании, Вашата креативност говорят, че не стихват във Вас енергията за развитие. Надявам се, че партньорството ни с Вас ще бъде на необходимото ниво и ще работим за икономически растеж на нашия регион, град и област Пазарджик“, пожела заместник областният управител на Пазарджик Петя Цанкова.

Приветствия към Сдружението и наградените отправиха представители на бизнес сдруженията от Панагюрище и Асеновград.

Водещ на тържественото събития – връчване на наградите на Сдружението на предприемачите, което се проведе в ресторант „Форум“, беше Богомил Грозев.

 
Loading...