frezcoliada2022z1.jpg

Турнирът за деца и младежи – Фрезколиада, продължава със състезания по баскетбол и художествена гимнастика, съобщиха организаторите.

В събота, 28 май, състезанието по баскетбол за момчета (13- и 14-годишни) е от 10:00 часа в новата зала „Иван Симеонов“ в Зоната на здравето в Пазарджик, като домакин е баскетболен клуб „Хебър” (Пазарджик). Участие в турнира ще вземат домакините от „Хебър” (с два отбора, момчета 13- и 14-годишни, както и „Левски” (София), „Академик Бултекс” (Пловдив) и Хасково.

За призьорите има купи и медали, както и грамоти за участие. На турнира ще бъдат връчени и индивидуални награди - за Най-добър състезател (MVP), Най-добър реализатор, Най-добър борец под коша и Най-добър защитник.

В неделя (29 май) са състезанията по художествена гимнастика, които започват в 10:30 часа също в зала „Иван Симеонов“. Домакини на турнира са клубовете „Диляна Прима” и „Диляна”. В надпреварата ще се включат над 200 деца от общо 9 клуба в страната. Състезанието е за деца, девойки младша и девойки старша възраст - както индивидуално, така и ансамбли. За призьорите има медали и грамоти, като всички състезателки ще получат подаръци за участието си.

Фрезколиада се организира, благодарение на „Лакрима” и нейната марка продукти „Фрезко”, Община Пазарджик и Младежки спортен клуб „Пазарджик спортува”.


frezcoliada2022z.jpg


Loading...