dr_dancho_gurdev.jpg

Общинският съвет във Велинград със свое решение от 26 май 2022 г., избра за управител на „МБАЛ-Велинград” д-р Данчо Гурдев, който спечели конкурса, обявен от съветниците. Председателят на комисията - Емил Моллов – общински съветник, оповести резултатите от конкурса, който премина в три етапа. В комисията участваха също д-р Цветелина Спиридонова- заместник-председател на Българска болнична асоциация и изпълнителен директор на МБАЛ „ХИГИЯ”, д-р Хюля Шериф- Директор на РЗИ-Пазарджик, Радослав Димов – общински съветник, Натали Видаркинска- Клинчева - директор Дирекция „АДУС” в ОбА-Велинград.

Д-р Гурдев от 2 години е анестезиолог –реаниматор в ОАИЛ на „МБАЛ- Велинград”. Работил е в няколко големи лечебни заведения в Пловдив и Пазарджик. Завършил е медицина в МУ- Пловдив през 2017г. Придобива специалност по анестезиология и интензивно лечение през 2021г., а в началото на 2022г. завършва курс по Здравен мениджмънт.

‘’Това, което направи впечатление на комисията, е че д-р Гурдев има доста смели и иновативни виждания за развитието на болницата през следващите 3 години. Вярвам, че е време лечебното заведение да има дейно управление, което да работи и да осъществи своята стратегия. Затова предлагам на всички общински съветници да подкрепим това решение и да дадем шанс на болницата да се развива!’’- това заяви, в заседателната зала, председателят на комисията Емил Моллов.

Д-р Гурдев благодари на общинските съветници за техния вот. ‘’Вашата подкрепа означава много за мен! Последните две години бяха тежки и нестабилни, предвид честата смяна на управителите. Благодаря за гласуваното доверие! Надявам се да оправдая Вашия избор и заедно да работим за развитието на едно достойно здравеопазване във Велинград и региона!’’, каза д-р Гурдев. Като основна задача пред себе си той постави подобряване на материалната база в лечебното заведение и , повишаване нивото на работата на медицинския персонал. Това е залегнало и в програмата му, с която спечели конкурса.

СНИМКА: МБАЛ-Велинград
Loading...