chovekolu2022shah.jpg

Дамите от шахматния клуб към Комплекс за социални услуги (КСУ) „Човеколюбие” за пореден път завоюваха първо място в работническия шахтурнир. Събитието се проведе от 31 май до 3 юни 2022 г. в общинския шахклуб и е част от 26-ти Общински работнически спортни игри.

Няколко поредни вечери шахматистките съревноваваха спорните си умения с представителки на Затвора и В и К и заслужено заеха първото място. Мъжкият отбор се представи достойно и се класира на четвърто място.

Отличните шахматни умения, дисциплина и спортен дух представителите на КСУ „Човеколюбие” изграждат и развиват по време на занятията на модул „Шахматен клуб”. Освен на игра на шах обучителният модул учи участниците да използват шахматните си знания за справяне с житейски проблеми.

От 2003 г. Спортен клуб „Човеколюбие” участва активно в работническите спортни прояви и завоюва множество купи и медали. И тази година членове на клуба се включиха в лекоатлетически крос и състезание по тенис на маса, като лекоатлетките се класираха на второ място.
С участието си в работническите игри членовете на клуба демонстрират, че са равностойни състезатели с отлични спортни умения, които успешно се включват в спортния живот на местната общност.

Анна Тилова


chovekolu2022shah2.jpg


Loading...