liidl_lupilu.jpg

Във всеки гардероб е добре да има поне два комплекта спортни дрехи, а за детския те са направо задължителни! Освен за спорт анцузите, клиновете и суитшъртите са удобни за разходка, за игра, за пътуване. Затова изборът на правилните спортни дрехи за малчуганите трябва да се прави внимателно. Тук споделяме с вас няколко критерия, които ще ви помогнат да направите най-добрата покупка, която да е не само отлична откъм качество, но и да не разклаща бюджета ви.

 

Безопасността

Основното правило, когато избирате спортни дрехи (а и въобще дрехи) за детето си, е безопасността. Сигурно ще предизвикаме усмивка, но сме длъжни да напомним - не купувайте за тренировки няколко размера по-голям анцуг например, тъй като по-широките и дълги долнища или ръкави ще пречат на детето да се движи спокойно. Желателно е панталоните и ръкавите да имат маншети, които да не позволяват плъзгането на дрехата нагоре-надолу по тялото по време на активни игри. Маншетите пазят и от нахлуване на студен въздух под дрехата. За предпочитане е те да са от мека материя, за да не причиняват триене. Също така, ципове, копчета и всякакви дребни елементи е добре да са фиксирани здраво, особено когато дрехите са за по-малки дечица, и да са изработени от материал, който не дразни кожата.

Всичко това ви е гарантирано при двете собствени марки за детски дрехи на Lidl - Lupilu за по-малките и Pepperts за по-големите момичета и момчета. Текстилните им предложения са сертифицирани от немския институт за качество Хоенщайн (Hohenstein). Прецизната система тества здравина и устойчивост на материята, точност на размерите, безопасност на всички елементи на дрехата. Сертификатът, който се издава, е гаранция за липсата на вредни вещества, за съответствие на обозначените размери и за запазване на физическите качества на дрехата след многократни изпирания, съобразени с указанията на етикета. Институтът гарантира също и “Нежност към кожата” със специален допълнителен сертификат.

Материята

Да заложите на правилната материя на дрехите, които носите вие и вашето семейство, е от голямо значение. Тук е добре да се съобразявате и със сезона и метеорологичните условия. През лятото изборът пада върху по-дишащите материи, които позволяват абсорбиране на потта. Когато е студено, е добре да разполагате с нещо топло, което обаче да можете да свалите лесно, когато температурата на тялото се повиши. Тъй като по правило децата имат чувствителна кожа, те се нуждаят от тъкани, които са меки и не крият риск за инфекции. За тениските най-добрият избор е чистият памук. Дрехите на Lupilu и Pepperts, например, са произведени от устойчиво отгледан биопамук, сертифициран по международни стандарти.. Текстилът се отличава с високо качество, а цената е достъпна. Така например от 27.03. 2023 г. в Lidl ще намерите стилни и удобни спортни панталони (19.99 лв.) и суитшърти (25.99 лв.) Pepperts за 3 вида спорт, както за момичета, така и за момчета. За по-малките пък от Lupilu ще има страхотни блузи (14.99 лв.), спортни панталони (14.99 лв.), суитшърти (19.99 лв.) и пижами (14.99 лв.) за момчета, както и клинове, спортни панталони, блузи, пижами и джегингс (12.99 лв.) за момичета.

Дизайнът

Колкото и качествена и удобна да е спортната дреха обаче, детето няма да я облече, ако не харесва цвета или дизайна. Така че трябва да обърнете специално внимание и на стила. Тук отново двата бранда на Lidl лесно могат да ви спечелят с изчистени десени и актуални принтове. Разнообразието от модели и цветове следва най-новите тенденции. Нещо, в което можете да се уверите веднага в най-близкия магазин на търговската верига.       

 

 

 
Loading...