bsp03_31_Stoynev_Gorhev.jpg

„Държавата и стабилността й са най-важни при решението за гласуване в неделя. Имаше времена, в които хората бяха разделени заради идеологии и така и гласуваха. Сега не хората, а политиците са разединени. Българите усещат себе си като една общност, имаща нужда от стабилност и отговорност. Разделителните линии сега са между политиката и българите. Война, близо до границите ни, инфлация, джендър-идеология, са процеси, които поставят под въпрос стабилността ни като нация. Ако продължим разединението и те ще продължат да растат.“

Това каза Драгомир Стойнев, водач на листата на „БСП за България“ на срещите си в региона. Пред бизнеса, работници и служители в три предприятия в Пазарджишко той обясни как БСП вижда изход от ситуацията. Заедно с него бяха колегата му от листата адвокат Петър Горчев и председателят на Общински съвет на БСП-Пазарджик и общински съветник в Общински съвет – Пазарджик Лиляна Мърхова.

Според него на първо място трябва да спре кризата на държавността и е много важно кой ще седне на масата на преговорите след изборите – партийни и корпоративни функционери или държавници.  

БСП има три посоки – държавата да продължи подкрепата за хората и бизнеса чрез мерки в социалната политика, енергетиката и икономиката; обединение около балансирана позиция за войната в Украйна, която да настоява за дипломация, а не да инвестира оръжие за продължаване на конфликта; да спре процесът на обезличаване на традиционни български ценности и чрез образованието, и чрез културната политика.

По време на срещите на Стойнев в мебелна фабрика „Колорадо“, фабрика за олио „Карина“ и фабриката за шоколад „Фобос“, той припомни че, благодарение на БСП има безплатни детски градини и ясли. „Нека не забравяме, че данъчните облекчения от 600 лв. за едно дете и 1200 лв. за две деца до 18-годишна възраст върху ДОД за работещите родители пак е благодарение на БСП. Но до тези резултати стигнахме след много разговори, упорстване, препирни, но ние сме длъжни да отстояваме интересите на хората.“, каза още Стойнев. Той обяви, че БСП е готова и с дефиницията „енергийна бедност“, което ще позволи реално подпомагане на българските семейства с ниски доходи.

Той подчерта, че в ситуацията на глобална криза, държавата трябва да бъде партньор на българските инвеститори. БСП има готови мерки за стабилизиране на производствата, за помощ за експорт, за решаване на все по-тежкия проблем за пазара на труда – качествена работна ръка.

БСП  ще работи да бъде приет Закона за частния фалит и за промяна в Закона за частните съдебни изпълнители, както и за въвеждане на правила за работа на колекторските фирми. България е единствената държава в Европа, която няма закон за личния фалит и всяка година плаща санкции в Европейския съюз. Това заяви кандидатът от коалицията, адвокат Петър Горчев. Той поясни, че в момента служебното правителство готви такъв закон, но предложението е изцяло в полза на банките и на едрия капитал и не защитава правата на българските граждани.  „Ние ще предложим нов закон, който ще бъде изцяло в полза на гражданите за да не съществува вечният длъжник.“, каза още той. Петър Горчев, който е юрист по образование, е работил върху Закона за абсолютната 10-годишна давност за физическите и юридическите лица, който беше приет и е в облекчение на кредитополучателите и изпадналите в неплатежоспособност.

 
 

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!
bsp03_31_Stoynev_Gorchev.jpg


Loading...